2013. október 1., kedd

A zene világnapja.

Bocsánat ,hogy tegnap nem voltam ,de nem tudtam mit írjak. Na ,de a mostani téma a mai nap. Ma van a zene világnapja. Aminek én igazából nagyon örülök. Jó a barátnőmnek ,mert ő pont október 1-én született. Én örülnék neki ,hogy ha a zene világnapján születtem volna. Bár neki nem igazán számít ,mert az ő életében nem igazán fontos a zene. Úgyhogy őt ez nem igazán hozza lázba. Na ,de mindegy is. Szóval akkor tisztelegnünk kéne valahogy a zene világnapjához hűen és mivel a zene világnapja így gondoltam zenéket teszek ki. Annyi a változás ,hogy most mindenféle zenét kiteszek nem csak K-Poposat. Hiszen a nem K-Popos zenék is zenék csak nem mindig olyan jók ,mint a K-Poposak. Na ,de előtte gondoltam ha valaki nem tudná egy kis bevezetést nyújtanék ,de csak így nagyon röviden.

Október 1 1975 óta a zene világnapja. Ezt a napot Yehudi Menuhin javaslatára nevezték ki a Zene Világnapjává.

Ja és köszönjük neki.

Bár ha már Október elsejét említjük ne feledkezzünk meg arról sem ,hogy nem csak a Zene Világnapja hanem egyes országokban mást is ünnepelnek vagy másra is emlékeznek vagy másnak is a napja ez a nap. Mégpedig:

Október 1 Kína nemzeti ünnepe 1949 óta
Október 1 Nigériában és Cipruson a függetlenség napja
és végül 
Október 1 Lisieux-i Szent Teréz karmelita szerzetes és egyháztanító emléknapja a katolikus egyházban

Na ,de itt mi most a Zene Világnapjával foglalkozunk ezeket a dolgokat csak mellékesen mondtam el.

Szóval akkor jöjjenek a zenék minden mennyiségben:

Zenék:

Legyen külön műfajonként beosztva.

Rock:

Igazából én a régebbi rockot jobban szeretem és többször hallgatom ,mint a mostanit a mostanit nem is nagyon ismerem. Esetleg párat. Ja és bocsánat ha esetleg mégsem rockot teszek ki ,de van olyan banda amelyik mindenféle zenét játszik és van ahol nem tudom kategóriába sorolni ,mint a Kissnél szóval azt már eleve ide teszem. Akár az akár nem.

Kiss-Strutter


A Strutter az egyik kedvencem a Kisstől én nagyon bírom. Amúgy ne is kérdezzétek. Igaz ,hogy még csak 13 vagyok és mégis szeretem ezt a bandát ,de ez apám miatt van aki már kiskorom óta az ilyeneket nyomatja. Bár ezt a számot csak talán 1 éve hallottam először. Ja és ráadásul apám miatt nem csak ,hogy az ilyen régi együtteseket ismerem hanem pl. a Kissről még tudok is dolgokat ,mert apám kedvencei és csak úgy tömte és még mindig tömi vele a fejemet. Bár amúgy az klassz ,hogy Gene-ben csörgedezik egy kicsi magyar vér is és egy ilyen embert elvesztettünk csak a zsidó üldözés miatt. Azért azt sajnálom. Na ,de ha nem lett volna kint akkor most Kiss se lenne és nem is lett volna. Szóval a jó oldalát kell nézni.

Kiss-I Was Made For Living You


Kiss-Detroit Rock City


Aerosmith-Pink


Tőlük ezt a számot ismerem a legjobban és amúgy szerintem tök jó. Bár a klip kicsit normálatlan ,dehát az nem baj.

Rolling Stones-Satisfaction


Ne is kérdezzétek ,mert nem nem ismerem ezt a számot. Igazából az sem tudom hallottam e tőlük már számot. Csak a bandát ismerem úgy ahogy. Bár igaz ,hogy én régen mindig összekevertem és azt hittem ez a szimbólum a Kiss-é. Bár ha már egy szám.

A Warrantot is ki akartam tenni ,de sajnos itt nincs meg és most semmi kedvem még azt is beágyazgatni meg minden. Bocsánat.

AC/DC-Highway To Hell


Bár aki ismeri őket annak már a címet és a banda nevét se kellett volna kiírni mivel szerintem elég felismerhető az AC/DC erről az albumról. Ja ez még nekünk is megvan. Igazából az AC/DC-től csak a Highway To Hell-t hallgattam jobban. Viszont azt imádom. Bár én személy szerint az énekesek között azon kívül ,hogy az egyik öreg a másik meg fiatalabb volt semmi különbséget nem látok. Mivel ugye náluk volt egy énekes csere talán ha jól emlékszem azért ,mert meghalt az énekes. Na ,de mindegy. Amúgy nekem a nevük nagyon tetszik és amíg apám nem mondta nem is tudtam ,hogy a nevük Egyenáram/Váltóáram -ot jelent. Szóval most amikor 8.ba az elektromosságot tanuljuk nekem az egyenáramról meg a váltóáramról mindig az AC/DC jut eszembe.

Pink-So What


Iron Weasel:

We Are Awesome


Smells Like Fun


Na jó hirtelen más szám nem jut eszembe. Na persze pl a Kiss-től is ismerek még jó párat ,de nem akarom egy előadóval végigszórni az egészet szóval inkább haladok és ha mégis eszembe jutna valaki akkor azt is kiteszem. Na várjunk nemtudom ,de GD She's gone-ja nem rock műfajú? Na jó mindegy a K-popot inkább majd külön.

Pop

Selena Gomez- Tell Me Something I don't Know...


Igazából a Magic-ot akartam ,de az sem volt meg. Amúgy azért ez se rossz.

Abraham Mateo-Senorita


Nekem ez a szám nagyon tetszik. Sokat is táncoltam rá. Nagyon bírom.

Igaz elgondolkoztam ,hogy tegyek e ki Justin Biebert meg One Direction-t ,de úgy gondolom azok főleg nem méltóak arra ,hogy velük ünnepeljük a zene világnapját. Most lehet fujjogni a Directionoknak meg a fogalmam sincs hogy hívjákoknak akik Justin fanok ,de szerintem ők annyira nem jók ,hogy kiérdemeljék ezt. Persze nem azt mondom ,hogy pl Abraham annyira más ,de náluk azért jobb. Ezzel most nem akarok senkit fikázni ,de nekem már szinte fáj ,hogy ezekért vannak úgy oda akik igazából nem is olyanok akikért oda kéne lenni. Főleg az a Justin gyerek és nem nem csak úgy beszélek. Ismerem én őt ahhoz eléggé ,hogy ezt mondhassam ,mert képzeljétek igen hallgattam már mind a kettőtől számokat és voltak olyanok amit tetszettek is. Viszont nekem nem igazán a zenéjükkel van bajom hanem magukkal az emberekkel én őket nem kedvelem. Valahogy olyan áhh. Főleg Justin védhetitek őt ahogy akarjátok az én véleményem nem változik. Na meg úgy nevezik őt sztárnak meg hű ,de izének mikor még a saját rajongóit is leköpdösi és ráadásul röhög is rajta. Ja és tudjátok mit mondhatjátok ,hogy Photoshop. Nekem amúgy édes mindegy ,mert szerintem gyalázat az a srác. Nem akarok senkit megsérteni ,de ,hogy a sztár jelzőt nem érdemli meg az biztos és tőlem lehet sértődözni ,mert ha valaki olyan vak ,hogy ezt nem látja akkor az engem már nem érdekel. Ennyi akartam hozzájuk fűzni és ezzel nem az volt a célom ,hogy fujjogjak és megsértsek másokat. Mivel én csak azt mondtam el amit igazából gondolok róluk.

Amúgy Taylor meg Demi számot is akartam tenni ,de az sem volt sem Avril. Bocsánat.

Rap vagy Rap és Pop

Porcelain Bleck ft. Lil Wayne- This is a Rock and Roll Looks Like.


Lil Wayne ft. Bruno Mars- Mirror


Lil Wayne-How To Love


De ez valamilyen verzió nem az eredeti.

Sub Bass Monster- Rege a csodaszarvasról


Egyszerűen imádom ezt a csávót. Nagyon tud. Ráadásul a Mákvirág című száma az talán a legjobb ,de ezt is imádom. Tök zsír. Apám követni se tudta neki túl gyors volt. Nekem tetszik. Meg aki esetleg nem tudná a Rege a csodaszarvasról-t annak esetleg egy kicsit más formában ,de megtanítja. :)

Sub Bass Monster- Nincs nő, Nincs sírás (Stereo hang)


Sub Bass Monster-Mákvirág


Mennyire igaza van már neki. Pedig ez a szám '99 -es. Most meg már az ilyenből van a legtöbb. Mármint az olyanra gondolok akikről beszél Sub.

Animal Cannibals-Minden változik


Nekem amúgy ez is nagyon tetszik. Nagyon jó a szövege és igaz is ,mert így voltak a dolgok. Ha valaki nem ismerné ebből azért megtudhat egyet s mást arról milyen volt itt régebben.

Pitbull ft. Chris Brown- International Love



Pitbull ft. Marc Anthony- Rain over Me


Pibullból azért van 2 ,mert gondolom a fiúk nem igazán vannak oda az International Love-ért szóval tettem egy másikat is ha az nem felelne meg.

K-Pop

És készüljetek az özönre. :)

BigBang

Fantastic Baby


Haru Haru


Monster


La-La-La


Tonight


Ezt még amúgy én se hallottam ,de tuti csúcs lehet.

Blue


Tell Me Goodbye


Ez is biztos jó lehet.

Aztán a banda minden tagjától 1-1.

G-Dragon

Na jó legyen kettő. :)

Heartbreaker


és az újabb számát is ki akarom tenni. Bár aszem több is van. Ja igen van a Crooked meg az a  Coup D'etat. Már egy ideje meg akarom hallgatni őket ,de még mindig nem sikerült. Remélem mostmár sikerül.

Coup D'etat


Akkor már a másikat is kiteszem. Amúgy bocsi ,de a rendes klipjük az itt nincs meg szóval ez talán élő lehet.

Crooked


De innentől most már betartom a tagoknál az 1-es korlátot. Csak tudjátok ,hogy G a kedvencem.


Taeyang

Weeding Dress


Daesung

Sunny Hill


Seungi

V.V.I.P.


T.O.P.

Turn it Up


100%

Bad boy


TeenTop

Rocking


Miss Right


Crazy(Dance Ver.)


Supa Luv


To You


F(x)

Danger(Pinocchio)


Electric Shock(Live)


Tudom ,hogy így nem olyan jó ,mint ha MV-be lenne. mármint az énekre meg minden ilyenre gondolok ,de amúgy ez ilyen azért élőben mindenki másképp szokott hangzani ,mint stúdió felvételnél. Na meg pluszba még táncolniuk is kell az énekkel egybekötve azért nem egy könnyű. Persze a hangnál azért ha azt nézzük Sulli a legjobban olyan ,mint az MV-be.

NU ABO(Live)


Igaz itt megvolt az MV is ,de ezt akartam. Ez nekem nagyon tetszik és amúgy Amber igazán jól fest benne olyan aranyosan. Meg amúgy is tök jó.

Na most bocsánat ,de mennem kell. Sajnálom. Majd jövök legközelebb is bár szerintem az nem holnap lesz ,mert holnap elég sok dolgom lesz a suliba és azt sem tudom egyáltalán haza hányra érek. Bocsánat ezért is. Azért köszöntem a figyelmet. Mindenkinek jó szórakozást kívánok. Majd találkozunk. Sziasztok. :)