2016. június 13., hétfő

Tao breaks down in tears and pleads antis to stop hating him at conference avagy Tao és a "fanok"

Üdv lelkeim. Tudom-tudom, most meg már túl gyakorivá kezdek válni, de muszáj kifejtenem szerény véleményem arról ami zajlik. Tököm tele van az úgynevezett fanokkal. Ez nem állapot.

Fanok, ha?
Tao 2015ben az EXO - Call Me Babyje és az EXODUS album kiadása után kilépett a csapatból.
Édesapja ragaszkodott a fia kilépéséhez tekintve, hogy a kiadó nem bánik megfelelően a fiával. S ha sérült még akkor is dolgoztatják és nem adnak időt a felépülésre.
Tao talán szenvedett volna tovább csendben hisz jó gyerek, de apja elhatározása hatására kilépett a csapatból. Ekkor kezdődött meg az egész.
Sejtelmem sincs Taonak mennyivel van kevesebb joga kilépni a csapatból, mint LuHannak vagy épp Krisnek, de úgy tűnik rajta szorul a hurok.
A fiú kilépésére rá pár hónapra megjelent első szóló száma. Természetesen kínaiul. Azóta folyamatosan dolgozik és építgeti szólókarrierjét. Végre boldog és azt teheti amit szeretne. Éli az életét és bemutatja ki is ő. Ezt saját zenéjével kimutatva. Ami személy szerint nekem nagyon tetszik.

Azonban az, hogy az úgynevezett volt fanjai nem így gondolkodnak. Ki meri magát úgy fannak nyilvánítani, hogy miután egy előadó kilép a csapatból a torkának ugrik és utálatát nyilvánítja ki ahogy és amikor csak tudja.
Ez a srác bármennyire nem látszik vagy látszik igenis érzékeny és nehezen viseli, hogy úgy utálják, hogy semmit sem követett el, amivel ezt kiérdemelné.


Idézet Taotól:
“Life is short and it passes by so quick. I don’t know why the world has changed so much. I’ve never thought of myself as a celebrity. This is just my job and celebrities are people too.  Do these anti-fans really have that much time on their hands to say bad things about me and my family online. They could be improving their own lives with that time instead. I haven’t killed anyone or started any fires. I haven’t broken the law, I’m just living my life.”
"Az élet rövid és gyorsan elszáll. Nem tudom miért változik a világ ilyen gyorsan. Sohasem gondoltam magamra úgy, mint egy híresség. Ez csak a munkám és a hírességek is emberek. Ezeknek az anti-fanoknak valóban ennyi ideje van, hogy rossz dolgokat mondjanak rólam és a családomról az interneten. Javítani tudnának az életükön ez idő alatt. Nem öltem meg senkit és nem indítottam tüzet. Nem szegtem meg a törvény. Én csak élem az életem." (gyorsban lefordítottam)
(Tao ezt egy újabb film premierjén mondta Sanghaiban, mert sokat foglalkozik azzal, mennyi utálója van akik régen a fanjai voltak. Sírva magyarázott arra hivatkozva, hogy az antifanok  befejezzék a zaklatását.)




forrás: Koreaboo



Ha megbocsátjátok az egyes mondatok megismétlését akkor bemásolom a Facen megosztott véleményem is, csak, hogy ne keljen újból megfogalmaznom és leírnom.

-Egyszerűn nem értem miért kell utálkozniuk. Főképpen azoknak akik korábban a rajongói voltak. Meghozott egy döntést(tulajdonképpen legjobban az apja szerette volna, ő talán még szenvedett is volna tovább szótlanul) és megtette amit meg kellett tennie. Emiatt utálják azok akik egykoron szerették? Milyen fanok ezek? Rendben kilépett és fájt, hogy ez történt. De emiatt hibáztatni őt, szerintem igazán tisztességtelen dolog. Ő csak azt tette ami a legjobb volt neki. Én is sajnálom, hogy kilépett és hiányolom a csapatból(főképp, hogy mennyire szerettem a kis pandát), de ennek ellenére bűnösnek érezném magam, ha emiatt támadnám őt. Én elfogadom, hogy ezt tette és támogatom. Mindenkinek ezt kéne. Ahogy mondta az élet rövid és sok a változás. Ezt mindenkinek el kell fogadni. Ő még mindig ugyanaz a Huang ZiTao aki eddig volt, csupán már csapaton kívül. Aki pedig ebbe nem tud beletörődni elirányítanám egy pszichológushoz. Majd az segít feldolgozni. Ennél jobbat nem tudok mondani. Ilyen az élet. Nem támadhatunk meg valakit azért, mert úgy éli az életét ahogy neki jó. Ő pedig aztán tényleg semmi rosszat nem tett, főleg olyat ami miatt utálni vagy bántani kéne.
Elegem van már az ilyen és ehhez hasonló "fanokból". Túl sok volt.
Egy igazi fan fogadja el a dolgokat és legyen az az első számára, hogy az általa szeretett személy boldog legyen és egészséges. Úgy meg főleg, hogy ő előadó is maradt. Nem tűnt el. Lehet szeretni(persze akkor is ha eltűnt, csak akkor nem igazán tudsz róla) vagy csak akkor érdekel, ha a csapatban van? Persze ő is színt vitt a csapatba és nélküle sem EXO az EXO. De az EXO örökké 12 lesz. Ráadásul LuHant és Krist sem érték ilyen bántások mikor kilépett. Taonak ugyan annyira joga volt kilépni, mint nekik kettejüknek és nem érdemli meg, hogy ezt bárki a szemére vesse vagy utálja miatta.-



Sajnos az anti-fanokhoz nem beszélhetek, hisz úgyse hallgatnának meg és pont telibe szarnák gondolataim, de mindenkit megkérek, hogy támogassuk TaoZit teljes erőnkből, hogy ha az anti-fanok nem is állnak le, mi ennyivel is segíthessünk rajta és tarthatjuk benne a lelket míg az antik meg nem unják, hogy olyasmiért utálják amiről egyrészt nem tehet teljes mértékben másrészt muszáj volt megtennie és ettől sokkal jobb lett neki. Talán az EXO-nak nehezebb lett a helyzete. De a fiúk megbirkóznak vele és minden bizonnyal ők maguk is támogatják a már kilépett tagokat.
Én kifejezetten büszke vagyok a kis pandára ami a szólóját illeti. Szerintem megérdemli a dicséretet és nem a bántást. Így tovább szentem. Fejlődj és légy minél jobb. Bontakozz ki és mutasd meg a lényed. Én hiszek benned.















4MINUTE Disbanded/Felbomlás

Üdvözöllek lelkeim.
Úgy éreztem, ha már ez friss és hirtelen égből ért villámcsapásként így írnom kéne róla. A 4MINUTE habár sohasem soroltam a kedvenc lánycsapataim közé, egy különleges lánycsapat. 7 évig voltak együtt és adták ki a jobbnál jobb számokat és most íme vége lett. Való igaz ez hosszú idő. Ezalatt az idő alatt a lányok nagy valószínűséggel rengeteg rajongót begyűjtöttek és sajnos így még nehezebb, hisz rengetek 4NIA szíve törik össze. 

Íme itt egy bejegyzés a felbomlás körülményeivel kapcsolatban.



Várható volt, hogy HyunAh drágát még látni fogjuk, mint előadót a színpadon, de, hogy a többiekkel mi lesz ezek után az már csak egy nagy kérdőjel mindenki szemében.
A 4MINUTE egy KPop jelenség volt és habár a csapat feloszlik remélhetőleg így is a csapat emléke meg fog maradni a Kpopperekben és főként a 4NIA-kban. Köszönjük nekik ezt a 7 csodálatos évet és a megannyi szuper számot amivel megajándékoztak minket.

Én is csakugyan a Dél-Koreai nézőközönséggel ellentétes véleményen vagyok, mert bár elsőre számomra a szám fura volt és a refrénje hajaz a CRAZY-ére, de összességében egy csodálatos szám lett. Főképpen a refrénen kívüli részek. Technikailag és MVileg pedig teljességgel csodás. Nekem ez az egyik kedvenc MV-m tőlük. Megnyugtató és csodás a vörös szín ellenére. Csöppet melankólikus és nincs olyan ember aki képes lenne azt mondani erre, hogy nem szép. Aki mégis az hazudik.

Nagyon fognak hiányozni, hisz valóban szín voltak a kpop palettáján. Nem is akármilyen szín. Örökké megmarad majd a csodás hangjuk, megjelenésük, érdekes kompozíciójuk(értve ezt az MVkre.) Sose feledünk 4MINUTE. GaYoon, JiHyun, SoHyun, JiYoon, HyunAh. És sose feledjük az elmúlt 7 évet. Mindig tudtatok meglepetést okozni. Sajnálattal hallottam, mikor kiderült, hogy ezentúl nem várhatunk az újabb csodára amit a szemük elé varázsolhattok és a fülünkbe ültethettek. Kívánom nektek minden jót a jövőben. Remélem még fogunk hallani felőletek valamikor.  HyunAh neked pedig Fighting a comebackig és tovább. 

Ezennel lezárult egy újabb szakasz. A 4MINUTE szakasza. 



Happy 3rd Anniversary Bangtan! and My ComeBack

Fiam, lányaim kis lényecskéim köszöntelek újra titeket kis világomban. Igazán röstellem ezt a majd 2 év kihagyást(TE JÓ ÉG OLYAN RÉG VOLTAM ITT UTOLJÁRA AKTÍV?!), de most hivatalosan is visszatérek és újból kezdődnek a drága kpop pillanatok velem. A blogot 2013ben kezdtem meg kezdő kpopperként. Azóta eltelt pár év és már kicsit máshogy áll a helyzet nem csak körülöttem, de még a csapatok körül is. A régi bejegyzéseket elfelejtve újból kezdek mindent. Remélem nem bánjátok. Remélem jó szórakozásban lesz részünk akár csak rég. Köszönöm a figyelmeteket.

És most...

A Bangtan Boys tegnap 2016.06.12.-én lett 3 éves. Gratuláció nekik és bár ez itt már nem derült ki az abbamaradt bejegyzéssorozatok miatt, de én az egyik ultimate csapatommá avanzsáltam e 7 drágalátos úriembert. Így nem is csoda, hogy 3.évük ünnepléséhez, nem kevés hozzáfűznivalóval rendelkeztem amit, ha nem gond itt most meg is osztanék veletek. Egyszer szívesen megosztanám velük is.



BTS 3rd Anniversary

Ha már egyszer róluk van szó, hát muszájnak éreztem, hogy összegyűjtsek egy pááááárrr képecskét az elmúlt 3 évből.

Boldogságos 3 évet nektek galambocskáim és legyen még nagyon sokszor ennyi.
Egyre csak jobbak lesztek és én minden nappal egyre csak büszkébb vagyok rátok. 
A munkátok nem hiába való ez egyértelmű. Látszik is a rajongók számából. Bár igaz vannak problémák sok ARMY-val, de ettől tekintsünk el.

A fejlődés teljességgel észrevehető a No More Dreamtől idáig minden tekintetben. Így tovább és kitartás. Azt pedig nem is kell mondani, hogy mindent adjatok bele, mert teszitek azt anélkül is. 

Egyenkénti megjegyzéseim pedig vannak. Igen.

Kookie örömmel látom minden téren a fejlődésed. Az énektudásod egyre csak fejlődik. Nem nagy meglepetés ha elismerem te vagy a legjobb énekes a csapatban a fiatalkor ellenére. Ami azért sem csoda, mert nagyon igyekszel. Bátyámmá fogadásod nem véletlen és borzasztó büszkévé teszel. Rengeteg dologban hasonlítunk ezt meg kell hagyni és... egyszer szeretnék olyan lenni amilyen te. A kitartásod és igyekezeted és az, hogy folyton csak a jobbra törekszel irigylésre méltó. Egyedül egy probléma van. Ami a műsorban is tapasztalható volt. Drága lelkem erősödnöd kell, különben eltaposnak. Természetes, hogy az ARMYk megvédenek és minden bizonnyal a csapattársak is, de ez akkor sincs rendben. Túl védtelen vagy. 18 lettél. Tudom, hogy van egy érett oldalad és mellette egy örök gyerek, de az érzékenységedet szabályoznod kell. Ettől független az általad alkotott érzelmesvokál valóban te vagy teljes valódban. Örülök, hogy hallgathatlak, mint előadót. Megtiszteltetés.

HoSeok Oppa kinek a tánca már magam sem tudom hova fejlődhetne, mert egyszerűen elképesztő. Persze ez nem csoda. Csak így tovább. Folyamatosan boldog és a reményt adja még talán akkor is, mikor ő nem érzi. Ő is elképesztő milyen keményen dolgozik. (Persze természetes a 3 fő tánctudónk dolgozik a legtöbbet tánc téren.) Igazából csodálom őt is. Tanított jó pár dolgot számomra. Amit nem akarok elfelejteni. Kemény munka nélkül nincs eredmény. Ehhez tartja is magát. 

Jin Oppa a táncbeli fejlődésed szemmel látható, megéri, hogy a három hard-work dance Oppával gyakorolsz. Azzal, hogy a csapat elismerten legrosszabb táncosa is ilyet képes alkotni a színpadon csak még jobban fényezi a csapatot. Csak így tovább.

V a rekedt hangú aranyosságbomba. Nos a hangod egyértelműen pluszt ad a csapathoz és a mérhetetlen baromkodásod is. Úgy vélem még van hova fejlődni, de mint ahogy mindenkinél, így 3 év után nálad is látom a folyamatos fejlődést. Hajráá, cutie.

Suga Oppa úgy gondolom és szerintem ezzel te is egyetértesz, hogy megérte anno fenyegetőzni is. Meglehet, hogy a leglustább csapattaggal állok szemben, de látom az elszántságod és, hogy képes vagy mindenre amit szeretnél. Régebben voltak bennem kétes gondolatok, de minden eloszlott.

RapMon nos az egyértelmű stílus. Mind táncban, mind öltözködésben bemutathattad milyen is vagy. Az elmúlt 3 évben sok mindent láthattunk tőled és még többet szeretnénk. Ez pedig nem csak az imént felsoroltakra vonatkozik. Én várom a 2.mixtapet. Remélem olyan jó lesz akár az első vagy jobb. Csodás, hogy magadtól önerőből kezdtél angolt tanulni anno és bár nagyon jól megy ez kétségtelen, de az a bizonyos akcentus sosem tűnik el és én egyszerűen imádom. Ez is egy újabb megkülönböztetés részedről. Ne változz meg soha. Légy örökké ilyen őrült, magabiztos és céltudatos.

És végül, de nem utolsó sorban én ChimChimem...
Mit is mondhatnék. Igen még mindig van hová fejlődni, de egyre jobb és jobb vagy ami az éneket illeti. A magas hangjaid legtöbb esetben csodásak és hibátlanok ezt pedig nagyon imádom benned.
A táncod eddig is káprázatos volt és kívánom ezután is azt. Tudom, hogy te is nagyon keményen dolgozol magadért a csapatért és a rajongókért. 
Ami pedig azt illeti nem titok, hogy az egyik ultimate biasomról beszélek.
A emberi jellemed teljesen ellentétes az enyémmel és általánosságban nem hiszen, hogy kedvelnék egy hozzád hasonló személyt, ha csak felszínesen látom. Azonban a hangsúly a felszínesen van. Mindig is imádtam a hangod mióta csak meghallottam. Abba is szerettem bele, de aztán a lényed is megismertem. Egy kis perverz vagy, aki nagyon lüke és vicces. Emellett viszont megvan benned a kitartás, a kemény munka, az, hogy a barátaid bármikor számíthatnak rád és mindent megteszel azokért akik neked fontosak. Az egészségedet sem kímélve dolgozol, hogy örömet szerezhess másoknak. Ez természetesen minden tagra igaz, de te valamiért mégis más vagy számomra. Egyszer.. szeretnék olyan ember lenni amilyen te vagy. Köszönöm, hogy megismerhetlek.

Köszönjük Oppak, hogy vagytok nekünk. Csodállak titeket őszintén. Nem azért, mert különbek lennétek. Hisz egyik ember sem különb, mint a másik. De mégis az emberek nagy százaléka nem teszi meg amit megtehetne/ amit szeretne / amit tudna. Túl lusták vagy túlságosan félnek. Épp ezért mondom amit mondok. Ők megtették és még mindig teszik. Dolgoznak. Azt teszik amit szeretnek és azokért akiket szeretnek. (Most hagyjuk az anyagiakat.) Egyszer én is szeretném ezt tenni. Természetesen nekik sem egyszerű. Sok megkötés, szabály és még megannyi dolog. 
Tudom és nem is mondom, hogy ez csak rájuk vonatkozna, de valamiért én őket érzem a legközelebb magamhoz. Nem azért, mert helyesek vagy, mert annyira kapósak. Én egyszerűen csak kötődöm hozzájuk, mint emberekhez és, mint előadókhoz egyaránt. Megmagyarázhatatlan az indok, de semmiféle felszínes érzelemmel nincs összeköttetésben. Valamilyen oknál fogva csodálatosnak tartom őket. Ezen nem lehet segíteni. Ők már lassan a családommá válnak és a mindennapjaim részei. Minden egyes percemé. Nem vagyok őrült ARMY és nem rabolnám el őket soha, de a lelkem egyértelműen szerelmes abba amit ők adnak és ettől nem tudok szabadulni. Különlegessé váltak.

Mindenesetre örülök, hogy nem adtam fel és néhány kis apró szerencse jóvoltából jobban megismerhettem őket, így most itt tarthatok. Fiaim minden elismerésem a tietek. 

Fighting Bangtan.

#3YearsWithBTS
#HappyBTSDay









































































































































































 Tudom kicsit túl sok képecskét is gyűjtöttem össze, de hát pár képben már csak nem tudom összefoglalni az elmúlt 3 év minden számát, különleges pillanatát és agyfaszságait. Nekik ezekből túl sok van. xD Főleg az utolsóból.


Köszönöm figyelmetek és, hogy elolvastátok a posztom/bejegyzésem. Fighting. A fiúknak pedig mégegyszer kívánok sokszor-sokszor ennyi évet még együtt.