2013. augusztus 30., péntek

PSY

Igen ő igazából nem tartozik a listámba ,de gondoltam ha már megemlítettem akkor szolnék is róla pár szót. Szóval PSY az a koreai akit biztosan ismernek még azok is akik amúgy nem hallgatnak koreai zenét vagy egyáltalán nem is szeretik azt. Viszont én nem úgy nézek rá mintha egy olyan K-Pop előadó lenne ,mint a többiek ezért is különítem el őt. Mivel ő igazából jobb formán csak szórakozik és nem a rendes zenére megy. Persze ebben nincs semmi rossz ,de én akkor sem tudok úgy nézni rá ,mint egy komoly előadóra. Bár azért elismerem ,hogy a száma ,mint sok más embernek nekem is bejött és igazából a szövege sem rossz. Na és persze mindenki azt gondolta róla ,hogy biztos ,hogy ő csak egy egy slágeres előadó lesz. Viszont ekkor megjelent újabb száma a Gentleman. Nem mondom ,hogy nem jó ,de nem igazán tartozik a kedvenc előadóim közé.

Az Oppa Gangnam Style magyar szövege. Tessék itt a videó ha valakit esetleg érdekelne.



Na és azért még azt hozzá fűzném ha valaki nem tudná Psy már 2001-ben is a szakmában volt. A Psy from the Psyho World! című számmal debütált ami már akkor felháborodást keltett. Viszont jobban a világ csak a 2012-ben megjelent Gagnam Styleről ismerte meg. Na és ki a fene gondolná ,hogy még felesége és iker lányai is vannak ennek a kicsikét furcsa krapeknak. Pedig így van.



Bevezetőleg.

Szóval a következőkben ,mint mondtam leírom a vélemények a K-pop csapatokról, bandákról akiket ismerek. Annyit fűznék még hozzá ,hogy igaz a Hotdogon már írtam róluk ,de azzal nem kell foglalkozni ,mert nem lényeges ami az az itt van ,lesz. Na és persze még annyi ,hogy meglehet ,hogy a csapatok, bandák között még lesznek semleges bejegyzések is. Persze nem biztos ahogy lesz úgy lesz. Ennyit akartam még mellékbe hozzáfűzni és most jöhetnek a csapatok, bandák.

Következő!

Igen ,mint ahogyan a cím is utal rá most azt mondanám el ,hogy mi lesz következőleg. Na igen ,mint mondottam előző irományomban hehe szóval a következőkben külön külön veszem a csapatokat, bandákat és úgy mondok mindenkiről véleményt. Biztos vagyok benne ,hogy ha mindet elolvassátok már sok is lesz. Viszont ilyen vagyok ha van egy dolog ami érdekel arról akár nem órákat napokat is tudok beszélni ,írni. Na ,de nyugalom azért olyan hosszan nem fogok írni. Hiszen időm sem lenne rá. Mint tudni illik nemsokára Szeptember és kezdődik a suli. Aminek ,mint mindenki én sem túlságosan örülök. Főleg mivel ez lesz az utolsó évem így még jobban meg kell húzni. :'( Sajnos. Na meg még abban is reménykedni kell ,hogy felvegyenek a következő suliba ,de a legrosszabb nem is az hanem ,hogy szétszéled az osztály. Igaz sokan nem vagyunk a legjobb viszonyban és főleg az utóbbi években sok vita volt az osztályunkban ,de attól függetlenül én szeretem az osztályom úgy ahogy van a normálatlanokkal együtt akikkel egy osztályba vagyok. Még egy ilyen osztályom nem lesz. Hiányozni fognak főleg a rosszaság. Hiszen már első óta ránk ragasztották a suliban a legrosszabb osztály címet aminek egyébként felettébb örültünk. :) Bárcsak én is rosszabb lehettem volna ,mert igaz beismerem kicsit túlságosan jó kislány voltam. Na persze az utóbbi években főleg hetedikben tényleg egyre rosszabb lettem. Hehe Na meg a jegyeim is lerontottam. Igazság szerint majdnem megbuktam és a legcikibb ebben az ,hogy Tesiből. Alig ,hogy átmentem persze szerintem ebben benne lehet az is ,hogy a tanár nem a legszimpatikusabb nem csak nekem ,de minden lányok az osztályomból és ez viszonozva is van mivel nem csíp minket a tanár túlságosan. Na ,de mindegy. Úgy tűnik a végére igazán eltértem attól amiről igazából kezdtem el beszélni. Sebaj. Köszi ,hogy elolvastad a bejegyzést. Találkozunk a köviben ha érdekel. :)

Az első bejegyzés

Igaz a K-Pop bejegyzés előbb van ,de igazából ez az első csak kicsit elszúrtam és így jött ki.

Szeva mindenki. Ebben a blogban a személyes gondolataimat és véleményemet osztom meg mindenről ami épp eszembe jut. Igaz más oldalon is osztottam már meg gondolatokat ,de úgy gondoltam mégis csak jobb egy blogba írni a dolgokat ,mint egy közösségi oldalon süketelni az embereknek és itt legalább csak tényleg az látja és olvassa akit érdekel ,mert ugye bár én senkit nem kényszerítek arra ,hogy elolvassa amit írok és gondolok. Hát bevezetőleg ennyit akartam. Ja és pardon a helyesírási hibákért ,de a helyesírásban nem igazán jeleskedem. Kösz ha elolvasod a blogom. Remélem elégedett vagy vele. Bár ha nem nekem az sem gond mivel ezek az én gondolataim. Így nem várom el ,hogy valakinek szimpatikus vagy esetleg unszinpatikus legyen amit írok ,mert nekem attól még nem fog megváltozni a véleményem semmiről ha valakinek nem tetszik az amit írok és gondolok. Na meg ha nem tetszik nem kell olvasni. Hiszen igazság szerint én eleve sem azért írok ,hogy itt most kielégítsem az embereket csak kerestem egy olyan helyet ahol nyugodtan elmondhatom amit gondolok és ez lett az a hely. Nem tetszik undercik. Ne olvasd. Köszöntem a figyelmet. Akit érdekel azt várom a következő blog bejegyzésemnél.

K-Pop

Szeva megint. Szóval ez a második bejegyzésem és bele is vágnék a közepébe. Szóval a mostani témám a K-Pop. A K-popot csak nemrég a nyár folyamán ismertem meg és meg kell mondanom imádom. Amúgy ha valaki nem tudná a K-Pop egy zenestílus. Ami a koreai csapatokat, bandákat és énekeseket foglalja magába ,mint ahogyan a J-Pop a japánokat. Igazából nagyon örülök ,hogy megismertem a K-popot ,mert azoktól akiket megismertem tanultam ám egyet s mást. Igaz az első úgymond K-Pop számra úgy találtam ,hogy azt sem tudtam ,hogy az ,mert franciául hallottam először. Mivel igen bevallom játszom a Csábításból jelesen és egy az által talált videó jóvoltából sikerült megismernem az első K-Popos dalt amit hallottam. Persze csak akkor jöttem rá ,hogy az mikor már rákerestem az eredeti előadókra akik nem más volt ,mint a BigBang. Őket azóta is imádom és igen közben G-Dragon a BigBang leadere lett a példaképem is ,mert ő volt az első egész életemben akinél úgy éreztem ,hogy igen ő az akit példaképemnek akarok. Mellesleg ha valaki nem tudná a leader a csapat vezetőjét jelenti. Szóval az egyik bandát követte a másik és már ott tartok ,hogy szinte megszállott K-Pop rajongó vagyok. Ezt amúgy a blog bejegyzéseimen szerintem látni fogjátok. Na és persze nem csak ,hogy megszerettem a K-Popot ,de még a nézeteim is megváltoztak az ázsiaiakkal kapcsolatban. Kiskoromban nem igazán szerettem őket ,de amint nőttem egyre megszerettem őket mivel megismertem az Animéket majd később a Mangákat amik által igazán szimpatikussá váltak a Japánok. Bár nekem semmi bajom nem volt velük a barátnőm mégis állandóan piszkált velük ,hogy ,hogy szerethetem őket. Persze mindig próbáltam védekezni hiszen igaz jó persze a Japánok vadásznak bálnát meg tesznek néha olyat amit nem kéne viszont nem mind rossz. A kínaiakat nem igazán csipáztam bár igaz elismerem JackiChant nagyon bírtam és még most is. Viszont a koreaiakról annyit tudok mondani ,hogy kisebb koromban a létezésükről sem tudtam. Tudom ciki. Amúgy mellesleg nem voltam rasszista. Na jó lehet mégis ,de abból már egy kicsi sem maradt bennem. Szóval aztán igaz animék, mangák megkedveltették velem jobban az ázsiaiakat ,de a K-Pop a csúcs. Most már tényleg máshogy látom a dolgokat és igazság szerint már fel sem tűnik az ,hogy kicsit mások ,mint mi Európaiak. Azért még mellékbe na jó az első K-Pop szám az igazából PSY volt ,de őt nem tekintem úgy ,mint a többieket. Így az nem is számít. Szóval az ,hogy megismertem a K-Pop műfajt nem csak egy jó műfajt ismerhettem meg hanem okulhattam is belőle és elfogadást is tanultam mások felé. Na és persze voltak emberek akiktől sokat is tanultam. Na ,de ezt majd a későbbiekben úgy is megosztom mivel a csapatokról is fogok írni talán túl sokat is. Köszönöm a figyelmeteket és ,hogy elolvastátok a bejegyzést. Ja és azért remélem legalább volt valami tanulság is ebben az egészben ,mert az én részemről igen meg lehetett valamit tanulni ha mást nem is legalább a leader szó jelentését.