2016. augusztus 12., péntek

B.A.P - That's My Jam Opinion/Think

Yo, skacok.

Szóval a B.A.P. -That's my  Jam. Ami azt illeti a számot már aznap megszemlélhettem amikor kijött. Az indok, hogy akkor miért csak most írok róla az, hogy ez a bejegyzés nem volt betervezve. Csupán annyiszor kellett véleményt nyilvánítanom a számról, hogy arra gondoltam akkor most leírom ide egybe az egészet, amolyan vélemény/elemzés képpen.



Az MV-re való első vélemény nyilvánításom:


Na hát itt már teljesen más a helyzet, mint a Monsta X-nél, de őket ne is keverjük bele. Próbálom összeszedni a megfelelő szavakat. Két dolgot le kell szögezni. Ez a szám agyfasz és pont nem tőlük vártam volna ilyet.. anno. De nem csalódtam. Úgy tapasztaltam a B.A.P az a csapat aki az évek során nem egyre komolyabb, hanem egyre komolytalanabb lesz. Az évek során rengeteget változtak. Ezt meg kell hagyni. És egy ideig számomra ez furcsa volt. Nehezen feldolgozható, de azóta sikerült a változást elfogadnom és azt kell mondanom ez kik*rt jó lett. A szám nekem már a Teaser alapján is baromi szimpatikus volt, hát még most így megjelenés után. Arra jöttem rá az MV-t nézve, hogy igen ez más, mint pl a Monsta X. Itt igen, bevallom már nekem is fangörcsöm volt. Arra mindenképpen rájöttem, hogy nekem gyengém a vörös haj ami ilyen stílusú. *YoungJae* Bár eddig is bírtam a srácot mióta csak ismerem, de ezzel most megvett. Zelokám just Zelo. Olyan, mint mindig. Ahogy megszoktam. Ami viszont YoungGuk-ot illeti, meg kell említenem, hogy most még ezerszer vonzóbb lett, mint régen. Pedig már akkor is az volt. Ésss.. ez nem tudom honnan jött. Nem szeretek ilyeneket mondani, de ez ahogy megláttam éreztem, hogy mondanom kell. DaeHyun... régebben ő is semleges ember volt, de a teaser óta meg vagyok lőve. Neki is sikerült megtennie amit néhány embernek és létrehozni egy olyan részt amibe a fülem beleszeret amikor kimondja (mint ugye JooHeon - sillyehamnida Excuse my charisma). Nos igen DaeHyun megtette ezt a That's My Jam kiáltásával. Szóval ez annyit tesz, hogy a háromnegyed csapat megvett ezzel a számmal. Aztán még adjuk hozzá YoungJaet, aki egy cuki vattacukor és akkor kész is a sír. És hogy mi van HimChannal? Na hát azt én is szeretném tudni. Én a számban is alig észleltem. Bár mindig is ő volt az a srác akit a legkevésbé kedveltem, azért ő is törekszik felfelé, csak itt annyira intenzíven nem érzékeltem a jelenlétét. De tényleg. Őt mi lelte? Megnéztem újból de most is max csak a háttérben láttam ellenni. Bár lehet csak én vagyok vak meg süket. És most azt hiszem elmegyek, mert utálom ha kiváltják belőlem a lány énemet és közel járok a fan halálhoz. Nem az én stílusom. Én csak annyit mondanék, hogy:



A Monsta X azért lett megemlítve, mivel az MVk hasonló időpontokban jöttek ki és a Stuck-ról is írtam egy kisebb véleményt még a That's My Jam előtt.


A második pedig angolul(nem vagyok perfect): (E kettő között is mondtam dolgokat, csupán azt nem egy oldalon, hanem különböző beszélgetésekben ejtettem el.)

Shortly: I fell in love again the boys. :"D
Longer:
Music: This isn't that because i love they, but this is really good. I really like it. And JongUp end part is really good and restful. The sound under that part is right. The song is very party, but don't annoying. Tranquil, but you can't stay quiet and stand and don't gyrate and begin the move. Incline you that you feel the fine and let's dance. So just feel the summer, the party, the good, the sunshine.
Sing: Perfect.
DaeHyun: His voice is... I know the band since 2013, but i really fall in love his voice just now. And the "That's My Jam" part main in the Teaser is the my special. (Sometimes people have special parts what i listen and i feel strange, but i fall in love, like JooHeon rap part in TressPass main "excuse ma charisma" or Jinhwan end part in Rhythm Ta main "paljjang ggigo ggeolleong georyeo")
YoungJae: Boy.. I really like you so far but now... I died.
JongUp: You too cute and I like his voice.
HimChan: I really sorry that I don't look he first times, but later I find he and I really begin like he. (Because he was the member who i don't really like.) His voice is beauty now too like everytime.
And their look is sexual and amazing. The hair, the clothes, the .. the.. boys.
Rap: Excellent
YoungGuk: Always perfect, I think the rap and his voice. But he is the main boy who embarass me in this MV. He is too man and too sexual. I really don't have habit that i say "sexual" in MV-s. I don't say this an MV analysis never, but now he is main but the others members too privilege and I don't really like this(that i must say that).
Zelo: Zelo is zelo in this MV too. Crazy, funny and stupid, but professional in rap. My cutie baby.
MV:
Funny, crazy and professional too. Like the summer. That's hit. Really good Screens and Styles. Just turn it up and Let's party. They are stupid but perfect like everytime. They deserve the "Best Absolute Perfect" name. And... they are too cute and the best when they curdle too. x"DD Plus the colors. The MV is some sunshine and some party feel. And mood like Hawaii. The lights - sunshine, the purple - black - white with lights, the fog, the fireworks, the yellow, the sepia in the television, the really cold and blue in the end and the color harmony.
So the right words to this MV. "Best Absolute Perfect".
This is my think, my opinion, my analysis.






Fordítás(kicsit magyarosítva):

Röviden: Újra beleszerettem a fiúkba.
Hosszan: Zene: Ez nem az amiért szeretem őket, de nagyon jó. Tetszik. És JongUp része a végén igazán kellemes és nyugalmas. A zene a rész alatt pont megfelelő. A szám igazán partis, de nem idegesítő. Nyugodt, de nem tudsz csendben maradni és megállni, hogy ne pörögj és kezdj el mozogni. Arra késztet, hogy jót érezz és táncolj. Szóval csak érezd a nyarat, a partit, a jót, a napsütést.Ének: TökéletesDaeHyun:A hangja.. Ismerem a bandát 2013 óta, de igazán csak most szerettem bele a hangjába. És a "That's My Jam" rész főképpen a Teaserben a speciálisom. (Néha az egyes személyek rendelkeznek a dalokon belül egy számomra speciális résszel, amit ha hallok furán érzem magam, nehéz megmagyarázni, de bele szeretek rögtön, mint JooHeon rap része a TressPassban főleg az "Excuse Ma Charisma" vagy Jinhwan része a Rhythm Ta végén főleg a "paljjang ggigo ggeolleong georyeo")YoungJae: Fiam... Én eddig is nagyon bírtalak, de most... megöltél.JongUp: Te túl édes vagy és szeretem a hangod.HimChan: Nagyon röstellem, hogy az első pár alkalommal nem találtam, de később megleltem őt is és elkezdtem megszeretni. ( Mivel ő volt az a tag akivel a legkevésbé szimpatizáltam.) A hangja csodás, mint mindig.A kinézetük pedig vonzó és elképesztő. A hajuk, a ruháik, a.. a fiúk. (Az én egyik gyenge pontom a haj a másik a szem. Szóval nekem azok a kontaktlencsék is lenyűgözőek, nem mintha a fiúk eredeti szemszíne ne lenne jó úgy amilyen.)Rap: Kitűnő.YoungGuk: Mindig makulátlan, gondolok itt a rapre és a hangjára. De ő volt a fő srác a csapatból ebben az MV-ben aki zavarba hozott engem. Túl férfias és túl szexuális. Igazán nem szokásom ilyesmiket mondani egy MV vélemény nyilvánítása közben , de ő kiváltotta. Muszáj volt megjegyeznem. Ő a fő, de a többi tag is beletartozik a szóba. Ez nincs igazán ínyemre.(Mármint az, hogy muszáj ezt leírnom.)Zelo: Zelo ebben az MV-ben is Zelo. Őrült, vicces és hülye, de a rap terén professzionális.(Ahogy a táncban is az szokott lenni.) Az én gigantikus babám.MV: Humoros, őrült és professzionális szintén. Akár a nyár. Ez betalált. Potenciális hátterek és stílusok. Csak pörögj fel és partizz. Dinkák , de közben tökéletesek mindenkor. Kiérdemlik a(z) "Legjobb Abszolúte Tökéletes" megnevezést. És.. igazán elbűvölőek és a legjobbak akkor is miközben megfagynak. Grátisz a színek. A zenei videó rengeteg napsütés és party feelingel rendelkezik. A hangulata pedig Hawaii-s. A fények-napsütés,  lila-fekete-fehér fényekkel, a füst/köd, a tűzijáték, az enyhe/homok sárga, a szépia a televízióban, az igazán hideg és kék a végén és a színharmónia.
Összegezve a megfelelő szó az MV-re a "Best Absolute Perfect".Ez az én gondolatom, véleményem, analízisem.



Ami kimaradt az egyedül a tánc. Ez pedig azért van, mert abból láttam a legkevesebbet az egészben. Bár a fiúk hülyéskedése a DaeHyun által vezetett műsorban az figyelemre méltó volt. 
Oh és megjegyezném még JongUp a dal végén lévő részéhez, hogy én adok egy plusz pontot is azokra a dobokra. (Dob/Dobos fétis.)


Azt hiszem nagy vonalakban ennyi lenne. Megmondom őszintén ez a vélemény kifejtősdi a különböző MV-kről nekem nagyon bejött, így elhatároztam, hogy néha egy-egy videóhoz írnék egy rövidebb bejegyzést. Bár már valamennyire belekezdtem az ilyesmibe ha figyelembe vesszük a TaoZi-s és a Jung YoonJung-os bejegyzéseimet, de a elsőnél próbáltam inkább pártatlan szemszögből leírni a tényeket, mintsem a saját gondolataimat.

Köszönöm a figyelmet.