2016. július 18., hétfő

Jung Joon Young - Teenager(2014) (First Time and more)


English: 

Worn out notebook, backpack flung away, dirty Converse
Faded doodles on the desk, a young child who dreamed
Staring at the clock
Useless jokes
Days like the hot summer
Will I be able to smile?

I changed as much as the time that has faded like a photo
I can’t go back to those times but I wanna find that feeling

I look at myself, learning things one by one and adjusting
I ask my friend and he says that is all part of life
The clock just gets faster and I can’t laugh at jokes anymore
I am getting colder, will I be able to smile again?

I changed as much as the time that has faded like a photo
I can’t go back to those times but I wanna find that feeling

I have grown tall but my heart is still a teenager
Even if other things greet me, after I overcome, I will smile

Magyarul:


Kopott füzet, félredobott hátizsák, koszos Converse
Homályos firkák a padon, egy fiatal gyerek, aki álmodott
Bámulni az órára
Értelmetlenül viccelődni
Napok, amik a forró nyárhoz hasonlóak
Képes leszek mosolyogni?

Annyit változtam, mint az idő, ami mint egy fotó, már elkopott
Nem tudok visszamenni azokba az időkbe,
de megakarom találni azt az érzést

Magamra nézek, napról napra új
dolgokat tanulok és alkalmazkodok
Megkérdezem a barátom, és szerinte ez az élet rendje
Az idő egyre gyorsabban telik és többé
már nem tudok a vicceken nevetni
Egyre hűvösebb leszek, képes leszek újramosolyogni?

Annyit változtam, mint az idő, ami mint egy fotó, már elkopott
Nem tudok visszamenni azokba az időkbe,
de megakarom találni azt az érzést

Nagyra nőttem, de a szívem még mindig egy tinédzseré
Ha új dolgok köszöntenek be, és képes leszek
túl lenni a régieken, újra mosolyogni fogok





A későbbiekben, ha jobban megismertem az urat szeretnék bejegyzést írni róla, de amíg ott nem tartok erről a számról szeretnék egy kicsit beszélni. Az én első számomról tőle.
Régebben egyszer már rátaláltam az úrfira, de most sikerült újból egy kpop idolok akik munkásságuk végzése előtt ulzzangek voltak poszt alapján; és ennek köszönhetően ismételten ráakadtam erre a számra. 

Nem is tudom hirtelen mit mondhatnék. Sajnos azokra a számokra amik igazán megérintenek engem általában nem .. nem tudom megfelelően leírni az érzéseimet és kifejezni, elmondani mit is akarok.
Számomra ez a szám fájdalmas, de ugyanakkor rengeteg ideig el tudnám hallgatni. Úgy érzem, hogy közöm van hozzá. Igaz, hogy még bőven nem éltem eleget, de pontosan ezért elkeserítő, hogy már most itt tartok. És akkor én még elmondhatom, hogy tényleg tinédzser vagyok. Még! 
JoonYoung hangja egyszerűen fantasztikus. Mély és erős, ahogyan Bang YoungGuké és így egyértelmű, hogy akkor nekem már csak tetszhet, de ez más.Azt nem tagadom, hogy az ilyen hang mindig kihozza az illetőből azt a tiszteletre méltóságot. Igazi férfinak tűnnek, olyannak aki ha fáj is biztos és küzd. JoonYoungéhoz ezzel a dallal pedig párosul még valami. Nem is tudom, hogy önthetném szavakba. Az ő hangja rock-hoz való ez tény és való. Ebből látszik igazán. Ez a szám, pedig tökéletes választás volt a számára. Át tudta adni. Nagyon is. 
Jó döntés volt ez a szám, a szövege pedig leírhatatlan. Én nagyon köszönöm Jung JoonYoungnak, aki énekelte és Zito a Souldive-ből, aki írta a dalszöveget. Mellettük persze minden segítőnek jár a köszönet, hisz nélkülük nem lenne ilyen jó. Igen. Egy ember is számít. 
Ez az élmény felbecsülhetetlen és örökre a szívemben fogom őrizni. Remélem ezt nem csak én érzem így. Mint az énekes, mint a dalszövegíró megérdemli a tiszteletet és, hogy szeressék őket. Én személy szerint úgy érzem, hogy hamarosan már úgy fogom felkonferálni Jung JoonYoung urat, hogy egy fiú, bocsánat, férfi akinek tisztelem, szeretem és követem munkásságát. (Itt jelenteném ki, hogy nem használom magamra a fan vagy rajongó kifejezést. Se most se később. Elvből. Ráadásul szerintem szörnyen hangzik. Mint egy betegség.)

A legközelebbiekben ... ami valószínűleg nincs olyan messze, ahogyan már fentebb leírtam, többek közt ezt a csodás énekest is nagyító alá veszem a magam szemszögéből. Én már várom. Bár azt nem tudom ezzel ti is egyetértetek e.

Köszönöm figyelmetek. Hallgassátok. Szeressétek. Ismerjétek. Hirdessétek. De csak óvatosan.
Sziasztok. Daniel... el. (DP)




Lelkizés - KPop - MondoCon(beszámoló zenei műfaj séma)

Sziasztok skacok.

Így a Con után van mit mesélnem/mondanom/írnom.
Az idei Con bővelkedett a k-popban, természetesen akár a többi. Igaz újdonsült dolog lett a KPop Random Dance ami most már ott is lesz valószínűleg minden elkövetkezendőn.
A standok amelyek K-Pop cuccokat árusítottak újra tele voltak árúval és az árukon logó népséggel.
S ha ez nem elég az MV/PV vetítésen is eléggé meggyűlt a fanok száma az előző conhoz képest.
A bizonyos vetítés előtt pedig az Idolater, a Sound of Japan és a Home Made Asia vezetősége/tagjai mondták el a jelenlegi állást a témával kapcsolatban. Ugyebár az Idolater által meghirdetett KPop verseny talán mostanra már a csapatok is ki vannak hirdetve mind és hamarosan kiderül ki nyeri a versenyt. A Sound of Japan kpop létszám mérése az országban még folyik a beígérthez képest kicsit későbbre lett várható az eredmény. A Home Made Asia fodrásza tervez egy KPop stílusú hajszalont ahol azon próbálkozna minden erejével, hogy a műfajban megtetszett frizurákat elkészíthesse vendégeinek. Ez persze nem csupán kpopra korlátozódik, hanem egész ázsiára. A tánctanár és mindenki más is pedig egyetértett, hogy a hazai közösség és közönség igazán összetartó. Az Idolaternél pedig ne felejtsük a MyMusicTaste kampányt amiben jelenleg 4 banda szerepel a BTS, az iKon, az F.T.Island és nemrég csatlakozott a kampányhoz a Block-B is. A BTS és az iKon kampányban ha jól emlékszem 2 hét alatt elértük az első helyet és természetesen még mindig ott vagyunk (2 stage) és megy a buzdítás. Csak így tovább Make-eljen mindenki.
Én személy szerint Make-ltem mind a BTS, mind az iKon kampánynál, bár igazán csak a BTS koncert érdekel, de szeretnék segíteni a többieknek, ahogyan mindenki.
Oh és még egy dologról szó esett. Hiszen június elsején jelent meg az Idolater első száma internetes formában. Koreában egy cég úgy határozott támogatni szeretné a magazint és így hamarosan kézzel fogható formában is megjelenhet. S ha már Koreánál tartunk több Entertainment vezetőjével is beszéltek. Hisz kis ország vagyunk és így nem vagyunk túl nagy létszámban ami miatt csekélyebb az esélyünk a kitűnésre és a koncertre. Eddig jól teljesítettek és a beszéd után már ők is tudomást vehettek rólunk. De keményen kell munkálkodni, hogy eredményt érhessünk el és ez nem csak azokra vonatkozik akik versenyeznek énekben vagy táncban hanem minden kpoppere.

Azt kell mondanom ezek után, hogy rájöttem valamire. Én nem igazán vagyok ebbe a közösségbe való és ez eddig is így volt.

"Élj úgy ahogy akarsz, úgyis a tied
Ne próbálkozz tovább, nem baj
ha veszítesz"
BTS - Fire


Utálom az egészet. Úgy érzem alkalmazkodásra kényszerülök a többi fanhoz. Én egyéni akarok lenni és nem olyan amilyen ők, hisz én magam akarok lenni és köztük nem érzem, hogy az lehetnék. Ismerek  k-popper embereket, de csak csekély számúval beszélek. Érzem, hogy család hisz ugyan azt szeretjük és vannak sokan kedves emberek köztük, de én köztük kakukktojásnak érzem magam és szerintem ez nem véletlen. Szeretem úgy csinálni a dolgaimat ahogy akarom. Akkor nézni meg valamit amikor akarok és így tovább. Sokan elértek sok mindent amiről én csak álmodhatok és ez nem kérdéses, hogy fáj, de ez csakis az én hibám. Arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék a coverekkel. Ezen már jó ideje gondolkodom, de még mindig nem jutottam dűlőre vele. Anno nagyjából fél éve rátévedtem a BigHit Ent. oldalára és letöltöttem a jelentkezési lapot a kiadóhoz. Elkezdtem kitölteni, de hülye vagyok ha képes lennék azt mondani, hogy tudok eleget ahhoz, hogy felvegyenek. Ez minden álmom és igen én másokkal ellentétben még mindig nem tartok sehol. 
Mindenesetre lényeg a lényeg én megmaradok a magam stílusánál és követem az utam egyedül. Néha még biztos lesznek érintkezéseim a fanokkal, de ha nem gond nem állnék be a bizonyos sorba, mert képtelen vagyok rá.



Köztudott, hogy minden MondoCon-on ott vagyok 2014 Ősz-e óta, de eddig alig vettem valamit ezalatt a 8 alkalom alatt. A kitűzőkbe is beleuntam és bár voltak dolgok amik tetszettek és ez mindig igaz, de nem érzek késztetést arra, hogy megvegyem. A BTS maszkom óta amit még mindig nagyon szeretek, hisz a fiúkról van szó és igen szomorú, hogy ez is attól megnyugtató, hogy nem lógok ki a sorból és tudják a többiek, hogy közéjük tartozom, pedig ennek nem így kéne lennie. Én a Bangtan kitűzőmet sem teszem ki soha. Persze majd szeretném jövőre, ha már kettő darabbal is rendelkezem, de úgy gondoltam túl értékes. Hisz a csapatot szeretem. Miért érdekeljen, hogy a rajongók mit gondolnak vagy mit nem rólam, ha egyszer számomra az előadók a fontosak? Ezt mondom. De minden ember ugyan olyan beleszámítva én is. Vesztettem.

A lényeg viszont amit az egészből ki akartam, hozni azok a megszerzett kitűzőim. Szembe kerültem egy No.Mercyvel és egyre csak gyűltek és még többet szeretnék. Mindenkiről. Sőt még több cuccot. Nagyon zavar, hogy nincs több dolgom ami az Idolok és nem azért, mert a többiek mögé akarok állni a sorba, hanem, mert az Idolok a családom. Nem is olyan rég mástól is megkaptam, hogy más vagyok. Ez így van. Kicsit máshogy tekintek a műfajra, mint a legtöbben én éppen ezért nem viselkedem úgy ahogyan ők és éppen ezért nem illek közéjük. Ettől független itt nagyon szívesen kommunikálok bármiről hisz ez az otthonom és a gondolataim és gondolatmeneteim tárháza. "Home Sweet Home" ahogyan CL mondaná. 

Itt egy képecske a szerzeményeimről: 
(amikhez pár szót is hozzáfűznék)


U-Kiss  - Az eredeti felállás (a kedvencem). Habár ezt konkrétan akkor nem is figyeltm, de örülök. Csak ne rózsaszín lenne, mert ez a szín.. Nem tudom mit mondhatnék. Saranghae Boys.  (Egy elkövetkezendő bejegyzésben majd beszélek DongHo kisfiáról és Eli titkos házasságáról és várandós feleségéről is.)
Super Junior (13) - Ha jól láttam Henry és ZhouMi hiányoznak a kitűzőről amit kicsit sajnálok, hisz őket is nagyon szeretem. Régen nem hittem volna, hogy egyszer szeretni fogom a Super Juniort. Erre tessék.
Bangtan Sonyendan - Ezen nincs mit magyarázni. Van egy tökéletes állapotban lévő BTS kitűzőm a sulis táskám mélyén és most szereztem még egyet. Hogy kiteszem e őket valaha? Még nem tudom.
BigBang (1;2) - Most jelenleg ezket is beleszámítva van 4 BigBang és egy GD kitűzőm, de hisz úgy szeretem a fiúkat és egészen jó kitűzőket találni róluk, ha conon jár az ember.
SHINee - Ez szerintem már alap volt. SHINee poszterem már volt, de egy kitűző nem ártott. Ha már egyszer 3 éve szeretem őket. Nem mintha rengeteg csapatot nem azóta ismernék, vagy szeretnék.
No.Mercy - Monsta x JooHeon & I.M & HyungWon ft. Yella Diamond. A Monsta X számai nagyon jók, de a három tag akiket igazából ismerek és tudom melyikük ki azok ők. Egybe ismertem meg a csapatot és az alcsapatot és nagyon megtetszett az Interstellar.  Volt honnan biast választani. Ezek után már szerintem nem csoda, hogy I.M és JooHeon a kedvencem és No.Mercy Yezz. 
M.I.B - Felirat nélkül, mert úgy az igazi. Mostanában ritkán hallgatom őket, de attól még a M.I.B az M.I.B. Most Incredible Busters
Beast - Sajnos HyunSeung ez év elején már elhagyta a csapatot épp ezért is kellett még jobban egy kitűző a fiúról még így öten együtt vannak és HyunSeung is. Habár maga a kitűző nem néz ki a legjobban, de a fiúkért megéri.
4MINUTE - Ugyan az, mint ahogy az előbb mondtam, csak ez drasztikusabb. A lányok ugyebár ezt le is közöltem itt; Feloszlottak. Így még inkább szerettem volna róluk emléket.
MBLAQ - Joon és Thunder szintén már veszett ügy, de Hwaiting MBLAQ. Én szurkolok azért, hogy a fiúk ezek után is fent tudják tartani a csapatot a két kilépett tagtól függetlenül is. Bár nem lesz egyszerű.
TVXQ/DBSK - Nem hiába nem akartam feliratos kitűzőt róluk. A TVXQ és DBSK történet egy alap, de én szerettem volna, csak őket szereti, minden más nélkül. Szeretem a régi ötös fogat számait is(már amit ismerek), de mivel mikorén beléptem ők már nem voltak együtt így nincs mit tenni. Max/ChangMin és U-Know/JunHo már egy másik szint. A tehetséges duo. 
B.A.P - Tavaly karácsonykor az osztálytársamtól többek közt egy Matokis kitűzőt kaptam ajándékba, de sajnálatos mód kicsit megszenvedett és már nincs a legjobb állapotban. Nagyon szeretem, de úgy határoztam mégiscsak kéne egy úgy és most a Matokik helyett a szimpla logo nyúl lett.
és végül, de nem utolsó sorban
EXO - Anno vettem egy We are one-os kitűzőt ami megmelengette a szívem és jelezte amit érzek, de elvesztettem. Ez megtörtént egy újabb alkalommal egy pontosan ugyan olyan kitűzővel. Végül most rá vagy egy fél évre beszereztem egy új kitűzőt. Bár We are one felirat nincs rajta, de mind a 12 tagot ábrázolja és számomra így is sokat jelent.

A csapatokról bővebben külön bejegyzésben fogok írni. 

Ezek mellett szeretnék még jó pár darab kitűzőt, sőt egy-két póló, sapka vagy hasonló is jól jönne, de ez még a jövő zenéje. Egy falra szögelt táblán viszont már rég gondolkodom és ha végre működni kezdene a nyomtató meg is csinálnám. 

Ebben a bejegyzésben nagyjából ennyit akartam mondani. Emlékezeteim szerint. Vagyis javítanám magam. Nem. Hisz gonoszság lenne a j-rockkal szemben ha csak K-Poppról beszélnék.

A vetítésen a K-Pop számok mellett csodás J-Rock és J-Pop előadókat is hallhattunk-láthattunk. Amely számok videót talán egy következő bejegyzéshez be is szúrom. 
Cosplayesekben sem volt hiány. Mivel én MejiBray fan vagyok, természetesen rájuk figyeltem fel.
A szombati napon egy MiA-val hozott össze a sors, aki véleményem szerint nagyon jó cosplayel rendelkezett és szerencsére képpel is tudok szolgálni. 

Vasárnap már volt vele egy Koichi, egy Tsuzuku és egy Meto is, de a MiA cosplayes kiemelkedően jó volt a "bandából".

Emellett, mint azt a kitűzős képen látni lehet végre egyszer életemben találtam valamit ami MejiBrayes és nem én csináltam. Persze lemezt lehet kapni, de azon kívül mást nem igen.
Plusz ott virít egy SuG kitűző is, bár eredetileg vagy egész banda vagy Takerus kitűzőt szerettem volna, de semmi gond.


Most fejeztem be ténylegesen ezt az "élménybeszámolót" a zenei részlegről. Remélem szolgálhattam valami újjal vagy csak leköthettem a figyelmetek pár percre. Köszönöm, hogy elolvastátok. 
Sziasztok. Daniel el... (DP)