2016. július 20., szerda

Huang ZiTao Solo Carrier - Let's Go

Sziasztok skacok.
Kicsit késő van és majd álmon halok, de úgy éreztem ezt még ma el kéne intéznem. A bejegyzésem kis áldozata, mint ahogy jól látszik TaoZi vagyis kínai művésznevén ZTAO.
Miután kilépett az EXO csapatból apja kérésére, ki fia egészségét és az SM kiadó nemtörődömségét és pénzéhességét figyelembe véve vitte el fiát 2 hónapja a mi hőn szeretett pandánk szóló karrierbe kezdett kínában. A csapat elhagyása után, mint azt egy korábbi posztomban említettem a fiúnak rengeteg ex-fannal/utálóval kellett szembenéznie az utóbbi időben, akik már sírásra késztették gonoszságukkal és utálatuk kinyilvánításával. Az ezzel kapcsolatos véleményemet már abban a bizonyos bejegyzésben kifejtettem, amit ezen a linken találtok meg:



Most azonban nem a sebeket szeretném újra felnyitni, hanem kicsit pozitívabb irányba terelném a szót. Mint mondtam Tao szóló karrierbe kezdett 2 hónappal ezelőtt a THEntertainment kínai kiadó szárnyai alatt. 
Az nem kifejezés, hogy az SM lerontotta csapatai tagjainak tehetségét. Vagy talán csak túlságosan meg voltak dolgoztatva és emiatt még a kedvüket is elvesztették a munkához amiből a kenyeret keresik és szeretnek. ZiTao mióta kikerült abból a börtönből sokkal felszabadultabb és sokkalta csillogóbb. Mintha csak egy új ember lenne. Engem semmilyen mértékben sem zavar, hogy már nem az EXO tagja. Én szerettem a 12-t és kitartok mellette, de ők így is tizenkettő maradtak. Talán nem is akkora gond, hogy Kris, LuHan és Tao kiléptek. A fiúknak is jobb lett ezáltal és az EXO még mindig ugyan olyan jó. Sőt egyre csak jobb. 12. Elég sok tag. Talán ha nincs annyi tag könnyebben kibontakozik a többi. Ettől független a 12 örökké 12. Ha egy másik kiadónál debütáltak volna együtt, meglehet másként történt volna minden és most a három szólókarrierista és a maradék csapat munkája keresztezné egymást. Egyszerre lennének csapattagok és egyéniek. De nem így történt.

Hahh, de lépjünk tovább.
Habár a panda srácnak még bőven nincs túl sok követője, de jól halad és én mindenkit buzdítok arra, hogy támogassa őt. Kérlek ne utáljátok, vessétek meg, bántsátok. Hisz ő csak azt tette ami saját magának a legcélszerűbb és legjobb volt. Bár az apukája nélkül lehet még a csapatban lenne. De jobb így. Az EXO is ferde volt 6 - 4 arányban. Most már együtt van. TaoZi pedig fejlődhetett és nyújthat valami csodálatosat egyedül is, otthon és hazáján kívül egyaránt. Szerintem semmi olyat nem követett el amivel kiérdemelné az emberek utálatát. Csak azért, mert egy picit önző volt, ami igazán nem vall rá, hisz ez is csak az apukája miatt történt, de ha valaki csak ezért képes utálni és a munkásságát semmibe venni az nem volt igazi rajongója se és egy baromi nagy hülye is. 
Tao igyekszik és meglátásom szerint az eddigi teljesítménye hibátlan. A számai mind nagyon jóra sikerültek. Persze kínai nyelven ahogy az tőle várható.
Én büszke vagyok Tao dágé-ra és azt mondom csak így tovább. Egy ragyogó jövő áll a panda előtt és én mindenképp követni fogom és erősítem táborát. Aki pedig nem így vélekedik kérem lépjen le az útról és hagyja nyugodtan, mert nincs ok rá, hogy az útjába álljanak.

Debüt számának Teaserje:  Road



És íme a debüt szám teljes egészében:  Road





Nekem személy szerint eddig ez az egyik kedvencem. Mivel Tao rapper szerepet betöltve volt tagja az EXO-nak, így természetesen az kicsit jobban megy, de nagyon szép hangja van és jól is használja. Van még hová fejlődni, de jól halad. Főképpen ha az ezután kiadott számaival hasonlítjuk össze, már lehet is látni a fejlődést. Engem megmosolyogtat ha énekelni hallom. Megkülönböztethető hanggal rendelkezik ezt meg kell hagyni.  Ez a szám pedig kivételesen jóra sikerült, mint zeneileg, mint videót tekintve. Kellemes dal, kellemes helyszín és kellemes hang. ZTAO.


Ezt követte egy audio anyag: Underground King



Ez már nem mondható túl "kellemesnek", de egy Hip-Hop számnak tökéletes.
A hangzás simán beleillene egy bűnügyi vagy akció filmbe.


Majd egy újabb MV-vel rendelkező szám, miben Wiz Khalifa volt a besegítő: Hello, Hello


Ez hozza is a maga Nyugati stílusát. A videó és a zene is egyaránt Wizzel együtt.
Azért a kínai részek még így is elvétve megjelennek, de ezt a számot inkább az angol vonal vette át. 


Az előbbi számot kompenzálva lépett színre a következő szám, minek még címe is kínaiul van: 
十九岁 (19) <--- A 19-es szám, nem a karikát jelenti ugyebár, hanem a szám címe Nineteen. 




A szám teljes egészében kínai és egy 19 évesen átélt szerelmi történetet mesél el Tao és egy lány között. Néha-néha váltogatva a történet folyását és őt ahogyan egy káprázatos színpadon előadja a dalt. Én úgy gondolom ez a szám tökéletes kompenzálása lett a Hello, Hello-nak és magában is csodálatos.  Nagyon jól össze lett hozva. Bár a dalszöveget ez eddig nem láttam magyarul  és angolul is csak egy kis foszlányt, de már kíváncsi vagyok, pontosan miről is szólhat a szám. Nos, hamarosan kiderül.


Éss.. Elérkeztünk kis 2 hónapos utunk végére.

A legújabb szám Teaserje: 'BLACK WHITE (AB)'



Figyelemfelkeltő és látszik rajta, hogy itt bizony valami lesz.


És végül, de nem utolsó sorban a 2 napja megjelent: Black White (AB)




Furcsa, suttogó, megbabonázó és lágy, nyugtató elsőre, kicsit már szinte ijesztő, olyan tökéletes akárcsak a fehér - aztán... pörgős és durva, király, sötét és vadító, csak mint a fekete.
Persze egy ember nem létezik, csak az egyik oldalon, így találkozik ő is saját magával. 
Az én érzéseim alapján ez a szám vadító, ami nem is nagy gond.
A srác mindenben kipróbálja magát egy kicsit, ez így van rendjén. Az pedig csak mellékes, hogy ez baromi jól áll neki. A jó és rossz fiú szerep is egyaránt és vegyítve szintén.



A lényeg viszont! Az teljességgel mellékes, hogy én miképpen véleményeztem a felsorolt/kiadót számokat. A célom ezzel a bejegyzéssel a véleményem elmondása mellett nagy mértékben az, hogy dágé-t népszerűsítsem az emberek körében. A múlt megtörtént és már nem lehet megváltoztatni, talán jobb is így. Hisz mindennek meg van az oka. Azonban a múlt történéseit felejtsük el és tekintsünk a jelenre és a jövőre. Itt nyitogatja szárnyait szemeink előtt egy tehetséges előadó és nekünk kötelességünk segíteni neki abban, hogy egyre csak fejlődhessen. Én nem kényszerítek senkit semmire, ha valaki képtelen megbocsájtani neki, vagy egyáltalán nem érdekli én azt is elfogadom, de jómagam eddig, most és a jövőben is szeretni fogom őt és amit csinál és szeretnék neki segíteni és népszerűsíteni.

Remélem elértem valamit ezzel a poszttal, legalább annyit, hogy ha csak egy pár percig is, de hallgatóságra leljen.

Köszönöm figyelmetek és, hogy végig olvastátok a bejegyzést. Szeressük dágét, az ex tagokat és az EXO-t.
Sziasztok. Daniel ... el (DP)


U.I.: 

dágé/dà​gē  - Tulajdonképpen ugyan annyit tesz, mint koreában az Oppa megnevezés, de tekintettel, hogy Tao kínai ezt megfelelőbb megnevezésnek véltem. (És elnézést a é / ē  miatt, csak számomra így egyszerűbb mintha keresgetném külön, hogyan is kell leírni a pontosan az ē karaktert.)