2016. augusztus 29., hétfő

Fejlemények a filmről. (Cross Gene ZEDD) / Kérdés Közlendő

Sziasztok skacok!

Tudom egy pár napja már nem voltam, de rengeteg dolgom van a suli kezdés előtt és ezek között szerepel a ZEDD lefordítása is. Végül a Teaser kérdéses, mivel agyfaszt kaptam tőle, párszor átugrott a szöveg ehhez meg nekem nem igen van idegrendszerem, főleg úgy, hogy a filmet tegnap kezdtem el fordítani és azóta 11 órát dolgoztam vele legalább a fordítást és időzítést nézve. Közben próbálkozva a Teaser megoldásával is. A kezem párszor görcsöt kapott és fáj is, bár nem csak az, de nem akarok panaszkodni. Meg kell mondjam a film nagyon jónak tűnik. Vicces, érdekes, érdekfeszítő és ugyebár szívszaggató is néhány résznél, gondolok itt például arra mikor Takuyát elkapja egy zombi és így átterjed rá is a kór. Nem akarom lelőni a poént, de engem Shin nagyon meghatott. Persze számomra azért is érdekes az egész, mert Takuya és Shin a biasaim a csapatból és a filmben is mondhatni közel áll XI és NINE egymáshoz. Oh ami azt illeti, nem mintha érteném ez miért szükséges, de a fiúk különböző neveket kaptak a filmben, ilyenek:

Casper - SIX HUNDRED (600)
SeYoung - ZERO (0)
Takuya - XI (11)
Shin - NINE (9)
SangMin - THIRTEEN (13)
az egyetlen akinek a nevéig még nem jutottam el a YongSeok. De amint meglesz leírom. Mégiscsak egyszerűbb, ha tudjuk ki-kicsoda.

Én igyekszem minél hamarabb befejezni a film fordítását, bár a következő két napban nem valószínű, hogy rá fogok érni, így vagy 31.-én vagy 2.-án tudom leghamarabb befejezni és feltölteni a fordítást. Szerettem volna még most elkészülni, de se a kezem se az agyam nem bírja tovább. Sajnálom. Úgy tűnik kicsit ki fog csúszni a határidő amiért őszintén bocsánatot kérek. Ez az én stílusom. Remélem ettől még az érdeklődést nem vesztette el, hisz maga a film nagyon jó.

Mivel szimplán a film nem tudom hol elérhető, de nem is kerestem, így az egyszerűbb megoldást választottam és az angol feliratra írtam rá a magyar fordítást sárgával. Mivel szerintem ez a szín illik hozzá a legjobban (igen a ruha) és ez jól is látszik. Gondolkodtam színkódon, de akkor még itt se tartanék. Ráadásul nem feltétlen lehet mindig tudni ki beszél. Persze minden srác hangja más, de nincs kedvem találgatni. Még hozzáfűzném előre, hogy a film elején azért nem fordítottam az angolt, mert ugyan azt mondták el a rádióban angolul, kínaiul, koreaiul és talán még japánul is. Így feleslegesnek láttam és csak a felirat takarását csináltam meg.

Azt hiszem mindent leírtam amit akartam, a többi ráér ha már kész a film.

Köszönöm a figyelmet és a türelmet.

Sziasztok. Daniel... el. (DP)

U.I: Nem tudom mi probléma van a Youtube-al, de van, hogy kijelzi egy videónál a megjegyzést, de mégsem látom, nos ez egy apró probléma, de a bizonyos kommentelőnek szeretnék üzenni, nem tudom látja e vagy sem, mindegy, ez igazából ugyan úgy szól másnak is valamilyen szinten.
Én tudom, hogy semmi rossz szándék nem bújik meg a kommented mögött, de nem tudom miért lényeg az, hogy milyen nemű vagyok. A videóimban a tartalom a lényeg a nememtől független. Ezennel kérek mindenkit az ilyesfajta kérdések elvetésére. Nem mintha nem válaszolnék, vagy megsértődnék, egyszerűen csak nem értem, hogy miért fontos ez. A videó még csak nem is rólam szólt, bár a véleményem volt benne. Mitől lesz más az adott videó vagy videók, esetleg a rólam kialakított kép ha én közlöm, hogy melyik csapatba tartozom? Az én tekintetemben semmennyire. Bár mások nevében nem nyilatkozom. Hogy letisztázzunk minden ilyen jellegű kérdést maradjunk abban, hogy uniszex vagyok. Ez így teljesen nem igaz, de nem akarom az embereknek bonyolítani a dolgot. Köszönöm a megértést. Csak ennyit szerettem volna.
 

2016. augusztus 18., csütörtök

Suicide Squad

Sziasztok, skacok.
Szóval visszatértem egy pár szóra.

Tegnap megnéztem a barátnőmmel a Suicide Squad elnevezésű filmecskét. Sok véleménnyel ellentétben szerintem egészen jó volt. Nem tagadom, hogy igaza van a Jokert játszó színésznek, hogy lehetett volna jobbra megcsinálni, de ez sem volt vészes. Sőt. Én tényleg Harley Queen buzi lettem.

Ami viszont azt illeti. Tegnap újból későn értem haza és volt időm gondolkodni. Igaz, hogy rengeteg elmaradásom van, de amit érzek azt érzem. Szeretnék írni egy Suicide Squad nevezetű fanfictiont. A történet kicsit más lenne, mint a filmben vagy a képregényben és természetesen a szereplők Idolok lennének. Még nem tudom pontosan mit is akarok, de ötleteim már vannak.

Nos ennyit szerettem volna még mondani. A filmet én személy szerint ajánlom. A fictionba pedig hamarosan belekezdek.

Köszönöm a figyelmet.

Sziasztok. Daniel... el.(DP)

EXO - LOTTO / Think and Reaction

Hey, skacok.

Nos hát kijött immár a várva várt Music Videó, én pedig megcsináltam azt a bizonyos reakció videót amit ígértem.
Ami a számot illeti rengeteg dolgok kavarog a fejemben és most úgy néz ki egyben jön egy reakció videó és egy véleménykifejtés. Mivel ask-on magyarul és angolul is leírhattam gondolataimat a klippel kapcsolatban. Bár még így is maradtak bent gondolatok.

Íme az MV(k):





Track:



Reakció Videóm:


Őszinte leszek. Én megnézni se mertem jobb így, de azért próbálkoztam benne emberszerű lenni. Nem tudom mennyire sikerült, mennyire nem.



Vélemény:

Ask - Magyarul

Nos.. ahogy én azt a kis videóban elmondtam a fiúk a Monster és a Lucky One óta nálam kezdik kicsit megváltoztatni a róluk alkotott képemet. Chen tényleg kezd egyre felzárkózni ami pozitív. Közben Sehunniet is megtaláltam az MV-ben. xD
Ami tagonként illeti Dyo.. nos ő már a Teaserben is fura volt. Ijesztő kis törpe. Kicsit olyan pénzes gengszer stílusban nyomja itt. Mindig is egy apró, kicsit néha ijesztő, anya figura gyerek volt a szememben, de most kezd átvedleni. Kezd férfi lenni. 
BaekHyun.. nevem mindig is az a csajosabb stílus volt. Az az inkább anyuka, mint apuka. De kezd átváltozni ő is.
ChanYeol .. hozzá nincs hozzáfűzni valóm. Cool, mint mindig. Bár azt meg kell hagyni, hogy az idő során vált ő is csak igazán férfivé, de nála ez természetes folyamatban ment le nálam. Mindig kicsit. Gyerekként ismertem meg és idővel vált ilyenné.
Sehunnie nekem eltűnt mikor először láttam az MV-t aztán megtaláltam. Bár nála is hasonlóan vagyok, mint Chennél, hogy egyre kezd közeledni, meg Bakkie is, bár BaekHyunt eddig is kedveltem, csak valahol megállt.
SuHo... Oh SuHo.. No comment. Ő minden MV-vel egyre menőbb. xD Bár ez lehet csak azért van, mert valamilyen oknál fogva (szerepezés) elkezdtem megszeretni és most valahol bias szinten van Dyoval és Channieval.
Lay még mindig baromi jól táncol, Kaival és Hunnieval együtt. 
XiuMin... na róla nem emlékszem túl sok dologra, szóval megbámulom megint. Nos igen az a bizonyos period nála is megvolt és itt nagyon is látszik már a "kifejlett" verziója a kis hörinek. 
Ami a táncot illeti ez a koreo.. legalábbis amennyit az MV-ben láttam belőle nekem kifejezetten bejön. 
Én már a Teasernél megmondtam, hogy jóra számítók. Hozták a formájukat és megint túlszárnyalták magukat. Tőlem 5-ből 1000000 kapnak erre.
A clip az valami nagyon jó lett, bár én még mindig azt próbálom feldolgozni mi történik benne. xD Mi is az a bizonyos történet.
A zene szintén tökély.
Szóval az én véleményem csak jó róluk.


Ask - Angolul

Music: Right. Really drum.
Sing & Rap: Perfection.
BaekHyun: The wild cat. He is begun become a man in my eyes. He is look like wild. Though true every boy look like wild here. His voice is perfect like everytime.
Chen: The chaos theory boss. Excellente his sing and he look like really cool. Too peacful and insensitive. He is like Jesus there middle. And same BaekHyun in the sing.
Kai: The too overweening gamer. He is look like... this is difficult.
Dyo: The really crazy, young, rich bad boy. He begun become a man in my eyes too.
SeHun: The dancer who play sexy. The dance became fine. I look just now that he is really good at this.
XiuMin: The conscious maffia boss. I like his voice here.
ChanYeol: The confident driver bad junior. Too cool and confident.
SuHo: The troublemaker. He look really cool man here.
Lay: The profession dancer. Too few scene.
The bad boys, huh? They are all cool.
Dance: Look like little bit hard, but really interest.
MV: I really want know the mean. Please an analysis.
The appearance and the scenes is.. wow. I don't know what am i say.
The act became very good.
I thinking more, but i can't write.



Írtam én pár dolgot, de a fejemben rengeteg dolog kavarog. Például azt nem tudtam leírni mit gondolok Kai-ról, vagyis a túl elbizakodott játékosról. Bár igazából csak azért, mert angolul nehéz a megfogalmazás. Mindenesetre nem akarom túlságosan bontogatni a karaktereket jelen pillanatban, de az mindenképp igaz, hogy jól játszották el a fiúk a szerepeiket. Tökéletes alakítás volt mindenki részéről. Az arckifejezések és a többi. Kíváncsi vagyok mivel rukkolnak elő legközelebb. És ami még nagyon érdekelne ezt többször ki is fejtettem, az ennek az MV-nek az elemzése. Ha valaki megírná azt vagy találkozna vele akkor nagyon megköszönném, ha velem is tudatná létezését, mert engem is kifejezetten érdekelne.

Nos most lépnem kell, mivel még van hátra egy bejegyzés és pár előkészület, szóval Fighting emberek. 
Köszönöm a figyelmet. 
Sziasztok. Daniel.. el. (DP)

2016. augusztus 16., kedd

Élménybeszámoló / EXO - Teaser

Sziasztok skacok!

Kicsit későn igaz, de beugrottam egy kicsit pár szóra, mivel most nem mondanám, hogy van időm, de annyi dolgom van, hogy kell egy kis lazítás és, mint tudjuk, hogy a legnagyobb lazítás számomra az amikor itt írok. Mivel hosszabb témára nem futja időmből és a mai munkám nem éppen ide tartozik, bár k-popnak k-pop és még nem végeztem.
Szombat-Vasárnap a rokonoknál jártam Búcsú idejére és beszereztem egy-két már régen kívánt dolgot. Bár nagyon vicces, mikor a nénikéd kedvesen felajánlja, hogy valamit fizet neked és elkezdi, hogy "Esetleg valami bizsu vagy ruha/táska?" és a végén úgy hagyjátok el a helyszínt, hogy bár két pólónak tényleg a gazdája lettél, de a kezedben egy édes kis kaktusz éldegél a szatyrodban meg egy szélcsengőt birtokolsz. Igen, nos az én ízlésem kicsit már, mint az átlagé, de ez nem is csoda, ha tekintetbe vesszük, hogy trigender vagyok. Ami pedig a másik dolgot illeti. Szóval feleim, ma kijött az EXO új Teaserje a LOTTO.



Én egészen érdekesnek találom már csak ez alapján, így kíváncsi vagyok ebből mit fognak kihozni. Sőt azt hiszem ez majd megérdemel egy reakció videót ha el nem felejtem. 


Oh és itt pedig egy csatorna ahová MP3-ban elvileg fel lett töltve pár szám ami a leendő MV albumján szerepel. 


De én azt tanácsolom, jobb megvárni míg kijön az MV. Úgy az igazi. Bár én belehallgattam egy fél percet elismerem.

Nos köszönöm figyelmetek. Ennyit akartam egyenlőre. Holnap napközben nem leszek ismét aktív, ha jövök akkor az valamikor este 8-9 óra felé várható. Igyekszem a dolgokkal, csak kicsit elfoglalt vagyok, de összeírtam a dolgaimat és megpróbálok mindent elintézni ami fontos még a tanév kezdete előtt. Aztán majd meglátjuk. A tanév kezdete után, pedig valószínű, hogy csak hétvégenként tudok majd aktív lenni és bejegyzéseket írni, de sose lehet tudni. Ha már egyszer én a stresszt is így vezetem le. 
Na akkor most elsuhanok.
Sziasztok. Daniel... el. (DP)


2016. augusztus 14., vasárnap

*Előadó ismertető Pt. 3 /K-HipHop/ Konsoul

Hali skacok.
Bár már elég későre jár, de egy vagy két napig nem leszek elérhető, így ezt inkább most írom le, mielőtt elfelejteném. Egy újabb forrásból egy újabb kevésbé ismert előadó. Most a K-HipHop világából szemezgetünk.


Konsoul


Hivatalos oldalak:
Hivatalos Youtube csatornája elvileg nincs vagy csak nem használja.
Pár csatorna amin megtalálható:
hiphopbabo


Állítólagos:
 Születési idő: 1992. nov. 19
Születési hely: Bucheon



Tevékenység kezdete: 2010
Első album: 2013.03.27. - Turn Up



Albumok:
Turn Up (2013.03.27)
Aloha (2014.01.14)
Nobody Knows(2014.05.15)
- C.O.M.L(Check Out My Level)
- Nobody Knows
- Aloha
- Dream Chaser
- Aloha 2
Good Life(2014.06.25)
Man In The Mirror(2014.10.24)
MOD(2015.01.29) (ft. Holyday)
- Patch/Progress
같아 (Co-Prod. by Twangsta)
- Change (ft. Dope 'Doug)
암전
Thug
Good(2015.04.29)
6 Track(2015.06.08)
- Holy Bible
- Late Night
- Don't Trust
감기
- Good
- Momma
Konsoul & Dope 'Doug(2015.07.27)
얼어(2015.10.22)
How to Love(2015.11.04)
Crazy(2016.01.22)
Cloud9(2016.04.06)
Girl & Me (Konsoul x D-meanor)
- Boy 2 Body
- Do it (prod. by. D-meanor)
- Life (Konsoul Solo)
난 지금
- Clean as Freshit (ft. Jay Moon and prod by. CRYBABY)
믿어줘
- Me (Interlude)
- It's Not Too Late (Konsoul Solo)
 고백 (D.meanor Solo)
- Crazy
- Callin
- I Miss You
- Money Like (Konsoul Solo)
- 크리스마스, 날 (prod by. D.meanor)
 INTO
(null)
Music


Album: Cloud9
Szám: Cloud9 (ft. D.meanor)





Album: Man In The Mirror
Szám: Shut





CJamm x BeWhy x Vasco x KonSoul x Scary'P - 얼어 




LOCO ft. Konsoul - High (+19)




Big Sean - On Control(Konsoul cover - Kontrol)




Itt egy kis plusz, mint mindig. Egy röpke kis szösszenet.





Sajnos ennél több adatot nem sikerült találnom, de ha lesz időm még megpróbálkozom vele.
Hamarosan várható a Koinrush, BewhY, J'Kyun, LOCO, Vasco, Scary'P, CJamm, Key Freeze, Holyday, Yella Diamond és a Code Kunst ismertető is. Végül is nem árt egy pár Koreai HipHop előadót bemutatni. Hisz ez a műfaj kevésbé elterjedt, így talán vannak akik még a híresebb előadóművészeit sem ismerik, mint például Zion.T vagy SimonD. Természetesen a sorozat folytatódik még K-Rock és egyéb előadókkal is. Csak szépen sorjában.

Valószínűleg jöttöm 2 nap múlva várható Kelet felől. Oké, viccet félre téve 2 nap múlva jövök. Addig kitartást és jó ismerkedést kívánok.

Köszönöm a figyelmet. Mára csak egy előadó volt bejegyezve, sorry, de többre nincs energiám, se időm. Azonban, mint leírtam jó párat összegyűjtöttem a keresgélés közbe. És akkor még az összeset le se írtam előre. Igyekszem mindennel ami meg lett ígérve eddig. Hamarosan jövök. 
Fighting.
Sziasztok. Daniel.. el. (DP)







2016. augusztus 13., szombat

24K - Still 24K & Reaction / F(x) - Chu~ HunSub

Sziasztok skacok!
No igen. Közöltem, hogy hozom amint kiadják. Kicsit elcsúsztam nem de? Ciki. De most eszembe ötlött és megcsináltam a Still 24K-ra a reakció videót.

Vagy 2 perces kuss
Rossz kép minőség
Beszédképtelenség
Reakcióképtelenség
Bandicam
Just me.

Igazán sajnálom a bénaságom, de próbálok javítani a dolgokon. Bár a fordításhoz is 3 év kellett mire eljutottam erre a szintre szóval fene tudja ebbe mikor rázódom bele.

Íme az MV:


Nos véleményem az van azok kívül is amit a videóban elmondok, csupán nem igazán tudom szavakba önteni jelenleg a gondolataim.
A fiúk sokat fejlődtek és felnőttek. Tényleg büszke vagyok rájuk.
A stílus valóban csodás.
De most jelenleg maradjunk ennyiben.
Még mindig próbálom feldolgozni. Videó alatt nem megy könnyen.

A reakcióm:




Ami pedig a tegnapi napot illeti.. Tegnap egy régebbi fordítást írtam újra és töltöttem fel az új változatot. Elég nagy hibák fordultak elő a régebbi verzióba, de most próbáltam pontosabb lenni és értelmesebben leírni a szöveget.

F(x) - Chu~  (MV-vel)



Nos köszönöm figyelmetek. A ZEDD-el igyekezni fogok és a többi fordítással is, a véleményekkel a számokról, a bandákkal, a GFriend Projecttal, hozok még Reakció videókat is, ha oda jutok és esetleg mást is, csak közben a személyes dolgaim is intéznem kell. Oh és persze jönnek még a jövőben továbbra is a csapat/banda ismertetők is a Koreai részről, sőt talán máshonnan is. Eközben még pár Fanfiction-on is dolgozom, mint a(z) EXO PLANET EXOTICS DREAM ON, a(z) BTS Septology, a(z) BTS LIFE és egyebek.
Igyekezni fogok. Fighting.

Sziasztok. Daniel... el.(DP)


2016. augusztus 12., péntek

B.A.P - That's My Jam Opinion/Think

Yo, skacok.

Szóval a B.A.P. -That's my  Jam. Ami azt illeti a számot már aznap megszemlélhettem amikor kijött. Az indok, hogy akkor miért csak most írok róla az, hogy ez a bejegyzés nem volt betervezve. Csupán annyiszor kellett véleményt nyilvánítanom a számról, hogy arra gondoltam akkor most leírom ide egybe az egészet, amolyan vélemény/elemzés képpen.



Az MV-re való első vélemény nyilvánításom:


Na hát itt már teljesen más a helyzet, mint a Monsta X-nél, de őket ne is keverjük bele. Próbálom összeszedni a megfelelő szavakat. Két dolgot le kell szögezni. Ez a szám agyfasz és pont nem tőlük vártam volna ilyet.. anno. De nem csalódtam. Úgy tapasztaltam a B.A.P az a csapat aki az évek során nem egyre komolyabb, hanem egyre komolytalanabb lesz. Az évek során rengeteget változtak. Ezt meg kell hagyni. És egy ideig számomra ez furcsa volt. Nehezen feldolgozható, de azóta sikerült a változást elfogadnom és azt kell mondanom ez kik*rt jó lett. A szám nekem már a Teaser alapján is baromi szimpatikus volt, hát még most így megjelenés után. Arra jöttem rá az MV-t nézve, hogy igen ez más, mint pl a Monsta X. Itt igen, bevallom már nekem is fangörcsöm volt. Arra mindenképpen rájöttem, hogy nekem gyengém a vörös haj ami ilyen stílusú. *YoungJae* Bár eddig is bírtam a srácot mióta csak ismerem, de ezzel most megvett. Zelokám just Zelo. Olyan, mint mindig. Ahogy megszoktam. Ami viszont YoungGuk-ot illeti, meg kell említenem, hogy most még ezerszer vonzóbb lett, mint régen. Pedig már akkor is az volt. Ésss.. ez nem tudom honnan jött. Nem szeretek ilyeneket mondani, de ez ahogy megláttam éreztem, hogy mondanom kell. DaeHyun... régebben ő is semleges ember volt, de a teaser óta meg vagyok lőve. Neki is sikerült megtennie amit néhány embernek és létrehozni egy olyan részt amibe a fülem beleszeret amikor kimondja (mint ugye JooHeon - sillyehamnida Excuse my charisma). Nos igen DaeHyun megtette ezt a That's My Jam kiáltásával. Szóval ez annyit tesz, hogy a háromnegyed csapat megvett ezzel a számmal. Aztán még adjuk hozzá YoungJaet, aki egy cuki vattacukor és akkor kész is a sír. És hogy mi van HimChannal? Na hát azt én is szeretném tudni. Én a számban is alig észleltem. Bár mindig is ő volt az a srác akit a legkevésbé kedveltem, azért ő is törekszik felfelé, csak itt annyira intenzíven nem érzékeltem a jelenlétét. De tényleg. Őt mi lelte? Megnéztem újból de most is max csak a háttérben láttam ellenni. Bár lehet csak én vagyok vak meg süket. És most azt hiszem elmegyek, mert utálom ha kiváltják belőlem a lány énemet és közel járok a fan halálhoz. Nem az én stílusom. Én csak annyit mondanék, hogy:



A Monsta X azért lett megemlítve, mivel az MVk hasonló időpontokban jöttek ki és a Stuck-ról is írtam egy kisebb véleményt még a That's My Jam előtt.


A második pedig angolul(nem vagyok perfect): (E kettő között is mondtam dolgokat, csupán azt nem egy oldalon, hanem különböző beszélgetésekben ejtettem el.)

Shortly: I fell in love again the boys. :"D
Longer:
Music: This isn't that because i love they, but this is really good. I really like it. And JongUp end part is really good and restful. The sound under that part is right. The song is very party, but don't annoying. Tranquil, but you can't stay quiet and stand and don't gyrate and begin the move. Incline you that you feel the fine and let's dance. So just feel the summer, the party, the good, the sunshine.
Sing: Perfect.
DaeHyun: His voice is... I know the band since 2013, but i really fall in love his voice just now. And the "That's My Jam" part main in the Teaser is the my special. (Sometimes people have special parts what i listen and i feel strange, but i fall in love, like JooHeon rap part in TressPass main "excuse ma charisma" or Jinhwan end part in Rhythm Ta main "paljjang ggigo ggeolleong georyeo")
YoungJae: Boy.. I really like you so far but now... I died.
JongUp: You too cute and I like his voice.
HimChan: I really sorry that I don't look he first times, but later I find he and I really begin like he. (Because he was the member who i don't really like.) His voice is beauty now too like everytime.
And their look is sexual and amazing. The hair, the clothes, the .. the.. boys.
Rap: Excellent
YoungGuk: Always perfect, I think the rap and his voice. But he is the main boy who embarass me in this MV. He is too man and too sexual. I really don't have habit that i say "sexual" in MV-s. I don't say this an MV analysis never, but now he is main but the others members too privilege and I don't really like this(that i must say that).
Zelo: Zelo is zelo in this MV too. Crazy, funny and stupid, but professional in rap. My cutie baby.
MV:
Funny, crazy and professional too. Like the summer. That's hit. Really good Screens and Styles. Just turn it up and Let's party. They are stupid but perfect like everytime. They deserve the "Best Absolute Perfect" name. And... they are too cute and the best when they curdle too. x"DD Plus the colors. The MV is some sunshine and some party feel. And mood like Hawaii. The lights - sunshine, the purple - black - white with lights, the fog, the fireworks, the yellow, the sepia in the television, the really cold and blue in the end and the color harmony.
So the right words to this MV. "Best Absolute Perfect".
This is my think, my opinion, my analysis.






Fordítás(kicsit magyarosítva):

Röviden: Újra beleszerettem a fiúkba.
Hosszan: Zene: Ez nem az amiért szeretem őket, de nagyon jó. Tetszik. És JongUp része a végén igazán kellemes és nyugalmas. A zene a rész alatt pont megfelelő. A szám igazán partis, de nem idegesítő. Nyugodt, de nem tudsz csendben maradni és megállni, hogy ne pörögj és kezdj el mozogni. Arra késztet, hogy jót érezz és táncolj. Szóval csak érezd a nyarat, a partit, a jót, a napsütést.Ének: TökéletesDaeHyun:A hangja.. Ismerem a bandát 2013 óta, de igazán csak most szerettem bele a hangjába. És a "That's My Jam" rész főképpen a Teaserben a speciálisom. (Néha az egyes személyek rendelkeznek a dalokon belül egy számomra speciális résszel, amit ha hallok furán érzem magam, nehéz megmagyarázni, de bele szeretek rögtön, mint JooHeon rap része a TressPassban főleg az "Excuse Ma Charisma" vagy Jinhwan része a Rhythm Ta végén főleg a "paljjang ggigo ggeolleong georyeo")YoungJae: Fiam... Én eddig is nagyon bírtalak, de most... megöltél.JongUp: Te túl édes vagy és szeretem a hangod.HimChan: Nagyon röstellem, hogy az első pár alkalommal nem találtam, de később megleltem őt is és elkezdtem megszeretni. ( Mivel ő volt az a tag akivel a legkevésbé szimpatizáltam.) A hangja csodás, mint mindig.A kinézetük pedig vonzó és elképesztő. A hajuk, a ruháik, a.. a fiúk. (Az én egyik gyenge pontom a haj a másik a szem. Szóval nekem azok a kontaktlencsék is lenyűgözőek, nem mintha a fiúk eredeti szemszíne ne lenne jó úgy amilyen.)Rap: Kitűnő.YoungGuk: Mindig makulátlan, gondolok itt a rapre és a hangjára. De ő volt a fő srác a csapatból ebben az MV-ben aki zavarba hozott engem. Túl férfias és túl szexuális. Igazán nem szokásom ilyesmiket mondani egy MV vélemény nyilvánítása közben , de ő kiváltotta. Muszáj volt megjegyeznem. Ő a fő, de a többi tag is beletartozik a szóba. Ez nincs igazán ínyemre.(Mármint az, hogy muszáj ezt leírnom.)Zelo: Zelo ebben az MV-ben is Zelo. Őrült, vicces és hülye, de a rap terén professzionális.(Ahogy a táncban is az szokott lenni.) Az én gigantikus babám.MV: Humoros, őrült és professzionális szintén. Akár a nyár. Ez betalált. Potenciális hátterek és stílusok. Csak pörögj fel és partizz. Dinkák , de közben tökéletesek mindenkor. Kiérdemlik a(z) "Legjobb Abszolúte Tökéletes" megnevezést. És.. igazán elbűvölőek és a legjobbak akkor is miközben megfagynak. Grátisz a színek. A zenei videó rengeteg napsütés és party feelingel rendelkezik. A hangulata pedig Hawaii-s. A fények-napsütés,  lila-fekete-fehér fényekkel, a füst/köd, a tűzijáték, az enyhe/homok sárga, a szépia a televízióban, az igazán hideg és kék a végén és a színharmónia.
Összegezve a megfelelő szó az MV-re a "Best Absolute Perfect".Ez az én gondolatom, véleményem, analízisem.



Ami kimaradt az egyedül a tánc. Ez pedig azért van, mert abból láttam a legkevesebbet az egészben. Bár a fiúk hülyéskedése a DaeHyun által vezetett műsorban az figyelemre méltó volt. 
Oh és megjegyezném még JongUp a dal végén lévő részéhez, hogy én adok egy plusz pontot is azokra a dobokra. (Dob/Dobos fétis.)


Azt hiszem nagy vonalakban ennyi lenne. Megmondom őszintén ez a vélemény kifejtősdi a különböző MV-kről nekem nagyon bejött, így elhatároztam, hogy néha egy-egy videóhoz írnék egy rövidebb bejegyzést. Bár már valamennyire belekezdtem az ilyesmibe ha figyelembe vesszük a TaoZi-s és a Jung YoonJung-os bejegyzéseimet, de a elsőnél próbáltam inkább pártatlan szemszögből leírni a tényeket, mintsem a saját gondolataimat.

Köszönöm a figyelmet. 

2016. augusztus 10., szerda

BeatBurget - Vagabond & Reaction

Srácaim, újra itt vagyok éss meghoztam a ma kiadott ComeBack-et a BeatBurgertől amiről végül úgy határoztam reakció videót is csinálok. Kezdés kép. Bár amikor a reakció videó készült még nem ismertem a csapatot, most sem ismerem túl jól, de akkor még semmit sem tudtam róluk, ezért sajnálom a félreértésem a tagok számával kapcsolatban.

Íme a szám:


A reakció videóban már elmondtam pár dolgot, de azért le is írom gondolataim.
A szám baromi jó lett, mint klippileg és mint zenei szinten. Furcsa és szokatlan, de ettől csak még jobb, Bár a benne szereplő színek több MV-ben elő fordultak már. Úgy tűnik az SM kezd ráállni a szokatlanabb és vadabb stílusra. Kicsit mesés, de mégis igazi.

Itt pedig a reakció videóm:


Hát mit ne mondjak. Nem a legjobb, de még csak most kezdek belerázódni a kamera előtti véleménykinyilvánításba, sőt egyáltalán a kommunikációba ami nem írásba történik.

A következő szám a Still 24 lesz. 
Amelynek itt a 2 napja kijött Teaserje. 
Holnap pedig hozom az MV-t is, amint kiadták.



Nos köszönöm figyelmetek. Holnap hozom az új MV-t. Sziasztok. Daniel.. el. (DP)

2016. augusztus 9., kedd

Banda Ismertető Pt. 2 /K-Rock/

Üdv újra a vadászó mezőkön prontyaim!

Ugyebár az előző bejegyzésben mondhatni csináltam egy kisebb banda ismertetőt az IMGL tiszteletére, akikkel én is csak épp abban a szent pillanatban ismerkedtem meg. Nos igen, annak a videónak és pár nagyon szorgos kis külföldi kommentelőnek köszönhetően most megismerhetünk újból pár bandát. Konkrétabban hármat.


Burstered

Szintén egy koreai rock/metál bandát köszönthetünk köreinkben.
Ha minden igaz akkor a Burstered banda a Superstar K6 koreai televíziós műsorban mutatkozott meg ahol a Top6 közé kerültek. 

Debüt: 2015. február 16
Ügynökség: Evermore Music

Ez a banda, ahogyan az IMGL is, már debütálásuk előtt aktívan működött. 2012-ben alakultak meg és pár évig bárokban, fesztiválokon és más szórakoztató helyeken ütötték el az időt a látogatók számára. Közben jött a Superstar K6 amivel egyre több emberrel ismertethették meg magukat és egyre népszerűbbé váltak. Majd 2015. Február 16.-án a Whebnever You Call Me elnevezésű számukkal kezdték meg igazán pályafutásukat, egyszóval debütáltak.

Tagok:
Yi Gye Jin (Gitár)
No Dae Geon (Ének)
Jo Hwan Hee (Basszus)
An Jun Yong (Vezető, Gitár)
Jeon Sang Yun (Dobos, Maknae)


Hivatalos elérhetőségeik:


Számaik:

Album : Independent

Szám: Whenever You Call Me


Albumok számainak listája:
Whenever You Call Me
Scandal ft. Wutan
I'll Wait For You
Here I Am
Break Away
Disappear

Lost Child
Falling Into The Sky
Gwangalli
Pilseung(Resolved Victory)


 Album: Lost Child

Szám: Lost Child



Album: Independent

Szám: Scandal ft. Wutan



Album: Lost Children

Szám: Gwangalli



MV-vel nem rendelkező számok:








És egy kis szórakozás:





Synsnake

A második bandánk egy elektromos rockot játszó vegyes banda lenne. Ugyanis a vokalistánk egy hölgy. Amit pedig nem árt megemlíteni, hogy az énekes mellett egy rapper is helyet foglal.Mivel egyetlen albumuk van kiadva és az ez évi, mégpedig júniusi ez arra enged következtetni, hogy a banda nem rég debütált. Valamikor év eleje felé. Így nem is csoda, hogy a bandatagokról nem lehet túl sok dolgot találni. Jó formán csak demo-k, de előfordul MV is.

Hivatalos oldaluk:

Tagok:
Randy Kim (gitár)

Albumok:
Revelaction

Albumon megtalálható számok:
Blackout
Amped Up High
Extreme Paradise
Diffuse
Venom
Creature





Ezek eddig csak demo-k voltak, de íme az MV.

Album: Revelaction

Szám: Venom



És csak, hogy róluk is legyen valami kis beszélgetős ízelítő:



Messgram

És végül, de nem utolsó sorban a következő banda a Messgram. Újból egy vegyes bandával állunk szemben azonban ez a banda debütálás ügyileg mondhatni a három közül a veterán.
A banda 2011-ben kezdte meg hard rock előadóként pályafutását Hongdae-ban, Seoulban. Azóta a hard rock stílus mellé felvették a Pop és Modern Rock stílusokat is. Ezeken belül pedig kipróbálták a '90-es emo, post-grunge, metal, trance-core és az újított post-harcore stílusokat is, amiknek ők a lehetséges újoncai.

Lemezkiadó: BOJAGI LABEL & MEDIA(KongG Music)

Pályafutás indulása: 2011

Albumok:
This Is A Mess, But It's Us (Debut 2014. ápr. 8)

Az album számai:
Blindfold
Every Moment
My Funeral
Choking My Neck
Kitsch

Egyéb számok:
From Hatred To Apathy
Patterns


Hivatalos oldalak:
FaceBook
Messgram.com
YouTube


Tagok:
JiYoung (vokál - 2015 óta)
Jahnny Shin (vokál, speciális effektek)
Soojin Lee (dob)
Seth Kang (basszus)
Yushik Shin (vezető gitár)

Volt tag: YK (vokál 2011-2015)


A banda több versenyen ért el helyezést.

A banda megalakulása:
A csapatot SooJin Lee kezdte el építgetni, miután a régi bandája a Move Your Eyes feloszlott. Szeretett volna új tagokat keresni, egy banda megalkotásához. Yushik Shin tagja volt a T.V.Animals-nak, miután feloszlott a bandája. Soojin és Yushik összefogtak és egy új projektbe kezdtek. SooJin győzködte Jahnny Shint egy volt tagot a Move Your Eyes-ból, hogy csatlakozzon a projekthez, miközben YuShik Sth Kang-ot kezdte győzködni egy volt tagot a T.V.Animals-ból szintén ezzel a céllal. Végül JK a mára már csak volt énekes is csatlakozott a projekthez 2011 telén. Kitalálták, hogy a banda neve legyen Mess más szóval különböző stílusú emberek és összegyűjtött ízlés a volt bandákból, ez egy olyan egység, amely lehetővé teszi a káoszt/rendetlenséget, hogy bármit megteremthessen. 3 év előkészület után a banda debütált az EP-vel, This Is A Mess But It's Us(Ez egy káosz, de ez vagyunk mi), 2014. Április 8.-án. 2014 November elején felhívták a közvélemény figyelmét, hogy egy remake készül Seo Taiji single-jéből a Soyeokdong-ból.





Az utolsó két videó ugye bár csak Coverek voltak más bandák számaiból, de íme egy videóklipp:

Szám: From Hatred to Apathy






És itt a már emlegetett Remake is:


Aztán jöjjön egy Collabo:


és egy gyönyörű 360°-os:



Róluk jelenleg csak egy Making Film-el szolgálhatok.





Remélem ti is élveztétek ez a kis felfedező túrát amit itt összerittyentettem nektek. 3 fantasztikus k-rock bandával ismerkedhettünk meg. Igaz, hogy nekem kicsit sok időmbe telt, de nem bántam meg. Én is új tapasztalatokat szereztem és ti is új élményekkel gazdagodhattok általam. Az elkövetkezendőkben még előfordulhat, hogy folytatom ezt a Banda Ismertető dolgot és talán bejegyzéssorozat lesz belőle, majd még meglátjuk mit hoz a sors. Na, de most... Köszöntem a figyelmet. Fighting. Sziasztok. Daniel... el.(DP)


U.I.: Szíves elnézésetek kérem ha valamit elírtam, de az információk teljes egésze vagy angol vagy spanyol oldalról származik. Igyekeztem a legérthetőbben fordítani. Bár bevallom néhol nekem is akadtak gondjaim a szöveggel. Nem is kevés. /Nem. Spanyolul nem tudok./





2016. augusztus 8., hétfő

Comebacks and so on... Pt. 2 / IMGL - It Might Get Loud (K-Rock Band)

Ayo, skacok.

Ugyebár tegnap éjszaka-ma hajnalban összeszedtem az eddigi és a még kijövendő számokat az idei nyáron. Azt hozzátenném, hogy a posztot, ma módosítottam miután megleltem az Oh my girl elveszett dalocskáját és a I.O.I Whatta Man, J-Min és Jun.K immár kijött számait. A FlaShe-t kerestem és még mindig nem leltem, pedig elvileg már kijött. Azonban miközben őket kerestem megleltem a CJENMMUSIC Youtube csatornáját és tapasztaltam pár szám feltöltést. Gondoltam ma átnézném pár kiadó Youtube csatornáját és ami előzőleg kimaradt azt itt pótolnám.

CJENMMUSIC

A számok eredetileg úgy tűnik június előttiek, de csak most(ma) lettek feltöltve.

IMGL - My World



IMGL - Hey You


Az IMGL fiúkról még jelenleg nem rendelkezek információval, de az adat szerzés folyamatban. Nos fiatalok... erről a csapatról egyáltalán semmit nem találtam. Vagyis pontosítanék. Nem egyszerű rájuk találni, de pár információt azért sikerül valahogy előkapargatni, ha nagyon akar az ember.

A facebook oldalukat itt találhatjátok meg:


Elvileg eddig két CD-jük jelent meg. Mint ahogy az az MV-ken is látszik '16. 04.13.(Vertical) és '16. 04. 15.(Rise)

Vertical:
Follow In Our Time
Paradise
Hey You

Rise:
My World
Piss Off

A csapat pedig elméletileg 2010 óta aktív/bár a debütálás, csak most Áprilisban következett be/. Szóval aki ismeri őket annak biztos nem mondtam újat, aki pedig nem annak ajánlom.

Műfaj:Rock

Akinek pedig a Youtubeon fent lévő 2 MV nem elég annak ezt ajánlom figyelmébe:


Itt a fiúk fellépései tekinthetőek meg összegyűjtve és azt kell mondanom, hogy ha a képminőség nem is a legjobb, de a zene kárpótol.

A csapat tagjainak kilétéről azonban sajnos eddig nem találtam leírást. Még egy-egy nevet sem.
Így meg ez a rock világában. De kutakodni fogok.

/Mint mondtam kutakodom. A vokalistánk neve egy forrás szerint Hung Chang Hoon, bár ezt még eddig bizonyítani nem sikerült. Legalábbis nálam./

Folytassuk.


A fiúk utáni hajsza jóvoltából találtam egy koreai oldalt ahol szintén fel van sorolva pár a nemrégiben kijött szám. Azokon kívül is amiket tegnap már közöltem.

Lundi Blues - Long Beach (Teaser) CJNM Ent.




NELL - ComeBack Trailer




Jin Won -Play Hot 'nd Cold ft. Lee Ji Ae




Benji(B.I.G) with Heyne - Duet




K.Shin - Overmind




Suki - Summer Cold





Subin(Dalshabet) & ATO & UPDATE  - 나도 영화감독이다 - 청춘무비 OST





--- CJNM folytatás ---


VIXX - Hades Concept Film




Ja Mezz - hade$ & Memento ft. The Quiett(+18)





Jang Jane - When I Dream (The Goodwife OST Pt. 3)





DUSKY80 - 걱정안해요




Jong Shin Yoon - Empty City ft. Gaeko





KeeBomb - SUMMER SUMMER SUMMER





Sik-K - Rendezvous




Heize  - And July ft. DEAN & DJ Friz





Heize - Shup Up & Groove ft. DEAN





Babylon - Crush On You ft. Lil Boi





Seo In Young - In Your Arms



SM Entertainment


Yoon MiRae - Because of You (Instrumental Ver.)




Lee Dong Woo X Orphé Noah - Definition of Love 




EXO PLANET #3 - The EXO'rDIUM - 4




Eye Contact with EXO - BGM : Tender Love




YG Entertainment

BigBang10 The Movie - 'BigBang Made'








Íme ezek eddig a Teaserek a BigBang filmhez amin a fiúk már nagyban dolgoznak. Igen már nekem is leesett, hogy az a 10 a 10 közös évüket jelöli. Hiszen 2006-ban debütált a csapat a La-La-La elnevezésű számukkal. 

Fighting emberek. Most ennyi fért bele. Remélem azért mindenki talált kedvére való számot. A választék elég nagy ezen a nyáron is. Jó szórakozást a nyár további részére mindenkinek.
Köszöntem a figyelmet. Sziasztok. Daniel... el.(DP)