2016. július 30., szombat

EXO NEXT DOOR / Desires and Dreams

Sziasztok skacok!

Most nem fordítást hoztam vagy bármifajta hírt, esetleg csapat véleményt. Ma... ebben a posztban az EXO NEXT DOOR-ról szeretnék említést tenni és arról, hogy személyesen belőlem mit váltott ki.


Bocsánat, kicsit izgatott vagyok és síráshoz közeli állapotban azóta is. Valamiért idegesebb vagyok most, hogy megnéztem, mint mielőtt belekezdtem volna. És hogy miért? Erre nagyon egyszerű a válasz. Fáj, de közben boldoggá tesz ez az egész. Ez a történet közel áll hozzám. Nem sok olyan sorozat/dorama stb. létezik amit képes vagyok egyhuzamban végigszenvedni. Nagy kínlódások árán voltam most is erre képes, mivel a Final helyzet mindig idegessé tesz és képtelen vagyok befejezni egy-egy nézett csodát. Most azonban muszálynak éreztem, hogy megtegyem. A fiúkat nem hagyhattam cserben. Nagyon szeretem ChanYeolt és KyungSoot. Természetesen a többi tagot is, de a sztoriban főképp ők voltak a lényeg. Persze mellettük ott volt SeHun és KwangSoo nagy baráti kapcsolata ami tele volt félreértésekkel és humorral. No és BaekHyun közvetítése a szerelmi háromszögről a csapat többi tagjának. Ami pedig az egészet lehetővé tette az SuHo lábának sérülése. Ami ChanYeol balszerencséjének lett tulajdonítva. Legalábbis a kis tűzmágus szemében.
Habár az egész dorama a legjobban vígjátékra hajaz, azt mindenképpen meg kell említeni, hogy emellett igazán érzelem dús és megható volt egészen a végéig. Nekem kifejezetten szimpatikus volt a ChanYeolt gyerekként alakító színész kisfiú, aki mit ne mondjak kimondhatatlanul aranyos volt és nem csak őt kedveltem meg. Moon GaYoung a színésznő aki Ji YeonHee-t alakította a sorozat részei alatt egy a szememben kedvelt emberré vált. A színészi képességei pedig vitathatatlanok. Ahogyan az öccsét alakító Jang YooSang tehetsége sem feledhető. Profin adta a sík hülye, de mégis szerethető öccs és barát szerepét.

Kicsit megnyugodva folytatnám. Örülök, hogy legalább egy hely van ahol ha ott tartózkodom megnyugtat. Még ha csak netes felületen is és szinte sivár a legnagyobb időben, de mégis kellemes. Itt a második otthonom. Bár sajnos ha eltávolodom az idegességem visszatér. Néha ezért írok meglehetősen sokat.

Szóval folytatva a gondolatmenetem, ez a dorama számomra különleges volt. Hisz ismerem a srácokat, ha nem is személyesen és furán érintett, hogy így láthattam őket. Mégis kifejezetten izgalmasnak ígérkezett ez az egész. Egy ideje már nem vagyok a nagy hetero love story-k szerelmese, de ez a történet magába szippantott és újra érzékeltette velem, hogy milyen szép is ez. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt megtapasztalhattam és valahogy még itt is azt érzem köszönetet kéne adnom. Hogy kinek? Magam sem tudom. Egyszerűen csak hálát érzek odabenn. Habár még mindig képtelen vagyok feldolgozni azt, hogy én sohasem élhetek át ilyesfajta dolgokat, de próbálom elfogadni és örülni annak, hogy részben azért megtapasztalhatom. Ha nem is a saját bőrömön, de a szívemmel. (Itt nem arra gondolok, hogy egy Idol lakik a szomszédomban, vagy egy Idol egy régi jó barátom akivel újra találkozom. Csupán maga az a helyzet, hogy ilyen érdekes, kellemes vagy izgalmas, de mégis kedves keretek között szerelembe essem és valaki viszont szeressen. Vagy akár egy gyerekkori barátom visszatérjen és hasonló történjen, mint velük. Úgy érzem, hogy bár ezek reális dolgok tudnának lenni, de velem soha nem történhetnek meg. Ez pedig elszomorít, mivel kiskorom óta vágyom egy édes történetre amire később boldogan és szeretettel emlékezhetek vissza. Nem egy netes kapcsolatra, nem egy ... 21. századi swag élményre... Én csak egy igazi érzésekkel teli kedves történetet akartam és reménykedem is benne életem végéig. Talán maradi vagyok, de az én lelkem erre vágyik. Egy igazi doramába való szerelmi történetre. Nem kell feltétlen drámákkal telinek lennie, vagy bármi extrának, csak... igazinak és boldognak. Ilyenkor mindig ChanYeol örömteli tekintete jut eszembe és rám tör a sírás. Ciki.) Na de hagyjuk ezt most...  Kicsit elkalandoztam. Bár a továbbiak is elkalandozással lesznek teliek, így ez talán nem is gond.

Hol is hagytam abba? Hmm...
Mindenesetre a lényeg az, hogy nem csak azért fontos ez nekem, mert ők voltak benne, azért, mert a szívem és lelkem újra tapasztalhatott valami csodálatosat amitől összeszorul a gyomor, az emberre rájön a rókázhatnék, elmegy az étvágya, minden megszűnik körülötte és érezheti azt az érzést ami az életben a legszebb, miközben végig izgul több részt sikítozva, belül őrjöngve és szurkolva, hogy jó legyen a vége. Ez is egy ok, de a másik az az amit most érzek. Talán megbolondultam, de rám tör a sírhatnék, ha csak arra a vízes palackra gondolok amiből ittak. Olyan csodálatos. Tudatában vagyok, hogy Korea egyáltalán nem olyan tökéletes ahogy azt mi képzelnénk. Ugyan úgy rengeteg probléma van ott is akár a földön bármelyik országban. Én mégis szívem mélyén érzem, hogy ezt akarom. Akarom, hogy ott lehessek. Tapasztalhassam a helyet, a szokásokat, az ételeket, még akkor is, ha egyes dolgoktól rosszul vagyok. Hogy végig járhassam az egészet, tanulhassak, minden nap ezt a nyelvet hallgassam és, hogy egy külvárosi házban élhessek ott. Ez minden vágyam. Vannak dolgok amikben nem vagyok képes teljes erőmmel bízni, de ez.. az, hogy ott lehessek és ezt megtehessem rajtam áll. Azt érzem, hogyha nehezebb is lenne az életem még akkor is megérné, hogy ott legyek. Sok koreai hiheti, hogy ha K-Pop 'Fan' vagy akkor csak azért szeretnél az országba menni, hogy közelebb lehess az Idolokhoz. Azt, hogy minden ilyen ember vágya, hogy egy Idol szerelme lehessen. Hiszik, hogy mindent csak azért teszel, mert ott vannak azok a híres emberek és nekik szeretnél megfelelni, elnyerni a tetszésüket vagy hasonlók. Na és persze, hogy egy ilyesfajta ember, csakis azért akarhat egy ottanival kommunikálni, hogy azokról a bizonyosokról informálódjon. Őszinte leszek. Utálom ezt. Sok ilyen ember létezik. De én soha életemben nem gondolkodtam így erről.
Amiért én oda szeretnék menni, annak csak nagyon csekély köze van az Idolokhoz.
Szeretem őket és igaz, csodálatos lenne találkozni velük, vagy közel kerülni hozzájuk. Esetleg többet megtudni egyesekről. De akkor, csak, hogy az én indokaim érthetővé váljanak és végre egyszer életemben tényleg kimondjam mi az okom mindarra amit akarok térjünk vissza egészen 2013 július vége-augusztusra...

Akkoriban ismerkedtem meg az egész K-Poppal. Az évek során rengeteg dolgot tanultam az Idoloktól is és Koreáról is innen-onnan. Anno még az Interpals-ra is regisztráltam, miután elolvastam egy cikket, amit egy fogalmazásilag egészen szimpatikus lány írt. Mi volt benne? Minden. Ideál, szokások... a koreai fiúkról.
Én tisztában vagyok a ténnyel, hogy nem mindenki ugyan olyan a világon ezért nem lehetünk előítéletesek. Találkoztam is már olyan sráccal aki egy perverz volt, vagy akit csak a külső érdekelt. Igen. Megtörtént. De amiért én megszerettem Ázsiát az mind fiú ügyileg, mind népileg hasonló.
Ők mások. Én utálom Nyugatot. Kimondtam. Fáj, nagyon fáj az egész. Az amit nap, mint nap érzek amikor körülnézek. A távol kelet egy másik világ. Otthon érzem magam és megszerettem. Akár mondhatnám, hogy ott tartózkodás nélkül is az otthonommá vált. Tudom, hogy minden országban vannak kevésbé kellemes dolgok ott is. Itt már nem a háborúkra, harcra, pénzbeli ügyekre és egyebekre gondolok. Ettől függetlenül az én lelkem mégis közelebb érzi magát a távol-keleti népekhez és kultúrákhoz. Én ezt szeretném. Akkor döntöttem el és elkezdtem ábrándozni. Ez az ábrándozás pedig azóta jócskán túlnőtt rajtam.
Néha félek, hogy mi lesz, hogyha egyszer oda jutok és csalódni fogok. Az ember folyton-folyvást csalódik. Rengeteg ügyet tapasztaltam ebben a 3 évben és bőven volt rá lehetőségem, hogy csalódjak. Megtettem, de .. ez nem tántorít el. Elfogadtam, hogy semmi sem lehet tökéletes és én így is képes lennék vállalni a kockázatot annak érdekében, hogy kiköltözzek. Lehet nem lennének ismerőseim, barátaim, párom, családom, sőt a munka lehetőség is kérdéses, de ... hülye vagyok, hogy mégis azt érzem így is megérné?  Én egy lélek vagyok a földön és szeretném élvezni az életem, tapasztalni dolgokat, csalódni, boldog lenni, elfogadni, bízni, mindent amire csak egy ember képes lehet és még többet. Akkor miért ne? Nehéz, ha valami visszahúz. Ezzel tisztában vagyok, de talán pár év múlva, ha képes leszek összeszedni a bátorságom akkor véghez vihetem terveim. Még 2 év és meglátjuk mi lesz. Keményen fogok küzdeni. Kérlek szurkoljatok nekem.


Köszönöm, hogy meghallgattatok és aki még nem látta az EXO NEXT DOOR-t annak én tiszta szívből ajánlom, mert nagyon jó kis dorama, akár ismered a csapatot, akár nem. Sőt, ha nem akkor meg is ismerkedhetsz a fiúkkal. Ha pedig nem szereted őket... nézd meg akkor is. Az, hogy valakit nem szeretsz, nem egyezik azzal, hogy azt sem szeretheted amit csinál vagy ha csak zeneileg nem kedveled, attól még mint színész okozhat meglepetéseket.. ^-^ Mindig csak realistán. Nézz előre, jó szórakozást, kitartást, örömet és boldogságot. Fighting.
Szintén köszönöm, hogy végig olvastad ezt a posztot is bár itt inkább ömlengtem én mintsem beszéltem az említett sorozatról.

Sziasztok. Daniel.. el. (DP)

U.I. :Bocsánat, hogy ez ennyire hosszúra sikerült.


F(x) - Ma Style Hungarian Subtitle - Just Stylish~ / Fordítások jelenlegi állása

Sziasztok skacok!

Igen, nos a Billion Dolla csak egy napja készült el, de máris hoztam az újabb fordítást. Unatkoztam és gondoltam lefordítok valami kis rövid számocskát. A Ma Style az F(x)-től nagyjából már 3 éve "áll" a romos kis polcomon a fordításra váró dalok mellett.Végül megcsináltam.

Kicsit meglepetés volt számomra, hogy a lányok mégsem a saját stylusukról beszélnek, hanem mint kiderült arról, hogy egy a nekik megfelelő stílusú fiúról. Magyarul az ideális típusukról fiúk terén. Konkrétabban egy srácnak, mivel nem írják le szó szerint milyen csak áradoznak neki.
Nekem ettől függetlenül a szám ugyanúgy tetszik és csak a hűség nevében nem "az én típusom"-nak fordítottam a My Style-t.

A ZEDD filmre, mint azt tapasztaltam több igény is van, így próbálok igyekezni vele, csak ugyebár egy 1 órás filmről beszélünk, így nem egyszerű a dolog, de mindent meg fogok tenni és még ebben a hónapban elkészíteni a fordítást.

Just Stylish~

Gyűjtöttem pár valóban stílusos fotót a lányok mindegyikéről 1-1 számból, vagy magazin fotózásról egyedül illetve valaki társaságában.


Íme a szám:



Köszönöm figyelmetek, fordításokkal meghatározatlan időnként fogok jönni, de most megpróbálok nem 1 év múlva újat hozni. Azt az 1-2 kimaradt évet még mindig nagyon röstellem itt is és a fordításoknál kimaradt időt is.
Jelenleg fordításhoz fennállók:
F(x) - Dangerous
Cross Gene - Zedd a film + Trailer
M.I.C - RockStar
Global Icon (ft.Dok2) - Gi-Yeuk, Beatles, Don't lie (Booshit)
Danson ft. Amber - I'm Back
Amber & Key & Kris - Like a G6
Weekly Idol epizódok
To The Beautiful You előzetes
Ryan Higa paródia számai
Adore Delano & Courtney Act számok
Egyéb. 
(Még utána kell néznem mit vannak már lefordítva mások által.)

Felkéréseket szintén elfogadok, ha valaki gondolja.

Csak ennyit akartam ebben a bejegyzésben. Még egyszer köszönöm.

Sziasztok. Daniel ... el. (DP)


2016. július 28., csütörtök

Cross Gene - Billion Dolla HunSub / ZEDD Movie fejlemények

Sziasztok skacok.
Újra itt vagyok. Fél napomba telt és rohadt fáradt vagyok jelenleg, de mielőtt ágyba vetném magam, gondoltam előtte tennék egy bejegyzést, mielőtt elfelejtem.
Végre annyi idő után csak sikerült lefordítanom a Billion Dolla-t a fiúktól. Nagyon örülök.
Közben tudomást szereztem a ZEDD-ről. Aki nem tudná, azt rögtön be is avatom. A Cross Gene Future albumának MV-vel rendelkező kis száma egy filmhez tartozó részlet.
Nakamura Teppei a japán filmrendező megrendezte a fiúkkal közös filmjét.
A Cross Gene csapat tagjai a főszereplők és mellettük ott van egy Anna nevű árva kislány is. A világot megszállta a kór és az emberek többségéből zombi lett. Elkezdődött a zombiapokalipszis. De itt a zene. A zene amivel a fiúk győzedelmeskedhetnek a zombik felett.
A történet szerint a fiúk nevezték el a bizonyos  misztikusan kapott művészeteket. Ez az általuk adott név pedig a ZEDD.
A film fordítása még folyamatban van. Helyzetjelentés: Egy kis rész már kész.
A történetet nagy vonalakban a Trailerből tudom, ami félig koreai félig angol és a felirat hozzá japán, pontosan ezért még nem sikerült egészében lefordítanom, de igyekszem azzal is, hogy a film előtt növelhessem az izgalmakat.
Amíg viszont a film és a trailer a "munka asztalomon" pihen addig is itt a fiúk általam lefordított Full Verziós dala. A szám eredetileg angol nyelvű, de készült belőle egy ázsiai változat is. (Igen direkt írom ázsiainak.) Amit a Full Verzió végén lehet meghallgatni. A dalszöveg ugyanaz.


Hozzá fűzném a beszélő részhez, hogy a bizonyos ember akit nem akarnak átengedni az Takuya. A kislányt(Anna) pedig a veszély érdekében kellett leadniuk. Nagyon aggódik, hogy a fiúknak baja esik és újra egyedül lesz, mivel csak ők vannak neki. 

Remélem az MV eleje fokozza az izgalmakat. Miért nem akarják átengedni Takuyát? Miért táncikálnak és énekelnek a fiúk a zombiknak ahelyett, hogy lelőnék őket? Mi lesz a történet vége? 
A filmből kiderül.

Köszönöm a figyelmet és a türelmet. Hamarosan jön a Cross Gene poszt és a ZEDD Trailer és Movie.
Sziasztok. Daniel... el. (DP)

U.I: Oh és ha/akinek a Youtube-on nem elérhető a videó annak itt az Inda link:


2016. július 25., hétfő

Youtube Channel News / Ryan Higa Songs Translate

Yo skacok!

Nos egy nap kihagyás, de itt vagyok. A Youtube Channel-em, pedig ma nagy változásokon ment keresztül. Ami remélem kicsit felpezsdíti a népség vérét.


Ezzel kapcsolatban szerettem volna valamit megosztani, de mostanra kiment a fejemből mi is volt az.
Hmm...
Oh, igen.
A mai nap nem, csak a csatornám fazoníroztam, hanem 5 darab fordítást csináltam és egynél segédkeztem. A magyar felirat jelenleg még ellenőrzés alatt van, így nem megtekinthető, de a videókat azért megosztom veletek. Aztán hátha mire ezt olvassátok, már megjeleníthető lesz a fordítás is.

Az hiszem ebből a dalból a legtöbbeteknek ismerőssé válnak az arcok. Hisz ez egy egészen ismert paródiává vált a k-pop világban.

(Ebbe csak besegítettem.)

De természetesen nem ez volt az egyetlen zenés videó amit Ryan Higa és barátai alkottak. Én pedig szíveskedtem a többi általuk létrehozott csokorból pár dalt magyarul is érthetővé tenni. Ilyenek:

Nice Guy

Ignored(Clash of Clans Song)

GTFO My Room!

S.W.G


és a kedvencem:
Bromance



Köszönöm a figyelmet. Ez a bejegyzés ennyi lett volna. Ajánlom Ryan Higa-t és barátait mindenki figyelmébe aki szeret nevetni, vagy szimplán a zenét, de még annak is aki nem. 

Sziasztok. Daniel... el (DP)





2016. július 21., csütörtök

F(x) ComeBack ( We welcome Back ) - All Mine [Amenity, Humorous, Charm, Force, Energy, Talent... Flowers Double X Chromosome]

Sziasztok skacok.
Ja a tipikus beköszönés, mint mindig.

Habár nem értesültem, hogy ComeBack lenne várható szerencsére jókor voltam jó helyen és megpillanthattam a drágák új hozományát, mi az All Mine címet viseli.



Figyelmeztetésül, hogyha Youtube-on keresné valaki, az ne felejtse, hogy ez nem F(x) néven található meg, vagyis tulajdonképpen igen, csak éppen a nevük Hangullal van leírva, így ha f(x)-et írsz nem fogja kiadni.


Az látszik, hogy az SM spórol. *nevet* Ugyebár helyszínek és kamera. Azonban azt kell, hogy mondjam ebben a számban kicsit se gond ez a nagy egyszerűség. A lányok hozták a tipikus F(x)-től elvárt formát. Színt visznek az egyszerűségbe és csillogóvá teszik azt.
Ebben a dalban már Amber énektudása is jobban észlelhetővé válik, aminek én kifejezetten örülök. Hisz az én fülemnek kevés az ő hangjánál szebb van. Persze én mind a négy gyönyörűség hangjáért oda vagyok. Sőt a mi kis Sullinkéért is. 
A lányok ebben az MV-ben is csodásak minden szempontból és én erre 10/10-et adnék. 

Kellemesség, Humorosság, Báj, Erő, Energia, Tehetség... Flowers Double X Chromosome. 


Köszönöm a figyelmet. A csaptról szóló bejegyzés is hamarosan érkezni fog, amint tudom elhozom nektek. 
Sziasztok. Daniel... el(DP)


2016. július 20., szerda

Huang ZiTao Solo Carrier - Let's Go

Sziasztok skacok.
Kicsit késő van és majd álmon halok, de úgy éreztem ezt még ma el kéne intéznem. A bejegyzésem kis áldozata, mint ahogy jól látszik TaoZi vagyis kínai művésznevén ZTAO.
Miután kilépett az EXO csapatból apja kérésére, ki fia egészségét és az SM kiadó nemtörődömségét és pénzéhességét figyelembe véve vitte el fiát 2 hónapja a mi hőn szeretett pandánk szóló karrierbe kezdett kínában. A csapat elhagyása után, mint azt egy korábbi posztomban említettem a fiúnak rengeteg ex-fannal/utálóval kellett szembenéznie az utóbbi időben, akik már sírásra késztették gonoszságukkal és utálatuk kinyilvánításával. Az ezzel kapcsolatos véleményemet már abban a bizonyos bejegyzésben kifejtettem, amit ezen a linken találtok meg:



Most azonban nem a sebeket szeretném újra felnyitni, hanem kicsit pozitívabb irányba terelném a szót. Mint mondtam Tao szóló karrierbe kezdett 2 hónappal ezelőtt a THEntertainment kínai kiadó szárnyai alatt. 
Az nem kifejezés, hogy az SM lerontotta csapatai tagjainak tehetségét. Vagy talán csak túlságosan meg voltak dolgoztatva és emiatt még a kedvüket is elvesztették a munkához amiből a kenyeret keresik és szeretnek. ZiTao mióta kikerült abból a börtönből sokkal felszabadultabb és sokkalta csillogóbb. Mintha csak egy új ember lenne. Engem semmilyen mértékben sem zavar, hogy már nem az EXO tagja. Én szerettem a 12-t és kitartok mellette, de ők így is tizenkettő maradtak. Talán nem is akkora gond, hogy Kris, LuHan és Tao kiléptek. A fiúknak is jobb lett ezáltal és az EXO még mindig ugyan olyan jó. Sőt egyre csak jobb. 12. Elég sok tag. Talán ha nincs annyi tag könnyebben kibontakozik a többi. Ettől független a 12 örökké 12. Ha egy másik kiadónál debütáltak volna együtt, meglehet másként történt volna minden és most a három szólókarrierista és a maradék csapat munkája keresztezné egymást. Egyszerre lennének csapattagok és egyéniek. De nem így történt.

Hahh, de lépjünk tovább.
Habár a panda srácnak még bőven nincs túl sok követője, de jól halad és én mindenkit buzdítok arra, hogy támogassa őt. Kérlek ne utáljátok, vessétek meg, bántsátok. Hisz ő csak azt tette ami saját magának a legcélszerűbb és legjobb volt. Bár az apukája nélkül lehet még a csapatban lenne. De jobb így. Az EXO is ferde volt 6 - 4 arányban. Most már együtt van. TaoZi pedig fejlődhetett és nyújthat valami csodálatosat egyedül is, otthon és hazáján kívül egyaránt. Szerintem semmi olyat nem követett el amivel kiérdemelné az emberek utálatát. Csak azért, mert egy picit önző volt, ami igazán nem vall rá, hisz ez is csak az apukája miatt történt, de ha valaki csak ezért képes utálni és a munkásságát semmibe venni az nem volt igazi rajongója se és egy baromi nagy hülye is. 
Tao igyekszik és meglátásom szerint az eddigi teljesítménye hibátlan. A számai mind nagyon jóra sikerültek. Persze kínai nyelven ahogy az tőle várható.
Én büszke vagyok Tao dágé-ra és azt mondom csak így tovább. Egy ragyogó jövő áll a panda előtt és én mindenképp követni fogom és erősítem táborát. Aki pedig nem így vélekedik kérem lépjen le az útról és hagyja nyugodtan, mert nincs ok rá, hogy az útjába álljanak.

Debüt számának Teaserje:  Road



És íme a debüt szám teljes egészében:  Road





Nekem személy szerint eddig ez az egyik kedvencem. Mivel Tao rapper szerepet betöltve volt tagja az EXO-nak, így természetesen az kicsit jobban megy, de nagyon szép hangja van és jól is használja. Van még hová fejlődni, de jól halad. Főképpen ha az ezután kiadott számaival hasonlítjuk össze, már lehet is látni a fejlődést. Engem megmosolyogtat ha énekelni hallom. Megkülönböztethető hanggal rendelkezik ezt meg kell hagyni.  Ez a szám pedig kivételesen jóra sikerült, mint zeneileg, mint videót tekintve. Kellemes dal, kellemes helyszín és kellemes hang. ZTAO.


Ezt követte egy audio anyag: Underground King



Ez már nem mondható túl "kellemesnek", de egy Hip-Hop számnak tökéletes.
A hangzás simán beleillene egy bűnügyi vagy akció filmbe.


Majd egy újabb MV-vel rendelkező szám, miben Wiz Khalifa volt a besegítő: Hello, Hello


Ez hozza is a maga Nyugati stílusát. A videó és a zene is egyaránt Wizzel együtt.
Azért a kínai részek még így is elvétve megjelennek, de ezt a számot inkább az angol vonal vette át. 


Az előbbi számot kompenzálva lépett színre a következő szám, minek még címe is kínaiul van: 
十九岁 (19) <--- A 19-es szám, nem a karikát jelenti ugyebár, hanem a szám címe Nineteen. 




A szám teljes egészében kínai és egy 19 évesen átélt szerelmi történetet mesél el Tao és egy lány között. Néha-néha váltogatva a történet folyását és őt ahogyan egy káprázatos színpadon előadja a dalt. Én úgy gondolom ez a szám tökéletes kompenzálása lett a Hello, Hello-nak és magában is csodálatos.  Nagyon jól össze lett hozva. Bár a dalszöveget ez eddig nem láttam magyarul  és angolul is csak egy kis foszlányt, de már kíváncsi vagyok, pontosan miről is szólhat a szám. Nos, hamarosan kiderül.


Éss.. Elérkeztünk kis 2 hónapos utunk végére.

A legújabb szám Teaserje: 'BLACK WHITE (AB)'



Figyelemfelkeltő és látszik rajta, hogy itt bizony valami lesz.


És végül, de nem utolsó sorban a 2 napja megjelent: Black White (AB)




Furcsa, suttogó, megbabonázó és lágy, nyugtató elsőre, kicsit már szinte ijesztő, olyan tökéletes akárcsak a fehér - aztán... pörgős és durva, király, sötét és vadító, csak mint a fekete.
Persze egy ember nem létezik, csak az egyik oldalon, így találkozik ő is saját magával. 
Az én érzéseim alapján ez a szám vadító, ami nem is nagy gond.
A srác mindenben kipróbálja magát egy kicsit, ez így van rendjén. Az pedig csak mellékes, hogy ez baromi jól áll neki. A jó és rossz fiú szerep is egyaránt és vegyítve szintén.



A lényeg viszont! Az teljességgel mellékes, hogy én miképpen véleményeztem a felsorolt/kiadót számokat. A célom ezzel a bejegyzéssel a véleményem elmondása mellett nagy mértékben az, hogy dágé-t népszerűsítsem az emberek körében. A múlt megtörtént és már nem lehet megváltoztatni, talán jobb is így. Hisz mindennek meg van az oka. Azonban a múlt történéseit felejtsük el és tekintsünk a jelenre és a jövőre. Itt nyitogatja szárnyait szemeink előtt egy tehetséges előadó és nekünk kötelességünk segíteni neki abban, hogy egyre csak fejlődhessen. Én nem kényszerítek senkit semmire, ha valaki képtelen megbocsájtani neki, vagy egyáltalán nem érdekli én azt is elfogadom, de jómagam eddig, most és a jövőben is szeretni fogom őt és amit csinál és szeretnék neki segíteni és népszerűsíteni.

Remélem elértem valamit ezzel a poszttal, legalább annyit, hogy ha csak egy pár percig is, de hallgatóságra leljen.

Köszönöm figyelmetek és, hogy végig olvastátok a bejegyzést. Szeressük dágét, az ex tagokat és az EXO-t.
Sziasztok. Daniel ... el (DP)


U.I.: 

dágé/dà​gē  - Tulajdonképpen ugyan annyit tesz, mint koreában az Oppa megnevezés, de tekintettel, hogy Tao kínai ezt megfelelőbb megnevezésnek véltem. (És elnézést a é / ē  miatt, csak számomra így egyszerűbb mintha keresgetném külön, hogyan is kell leírni a pontosan az ē karaktert.) 










2016. július 18., hétfő

Jung Joon Young - Teenager(2014) (First Time and more)


English: 

Worn out notebook, backpack flung away, dirty Converse
Faded doodles on the desk, a young child who dreamed
Staring at the clock
Useless jokes
Days like the hot summer
Will I be able to smile?

I changed as much as the time that has faded like a photo
I can’t go back to those times but I wanna find that feeling

I look at myself, learning things one by one and adjusting
I ask my friend and he says that is all part of life
The clock just gets faster and I can’t laugh at jokes anymore
I am getting colder, will I be able to smile again?

I changed as much as the time that has faded like a photo
I can’t go back to those times but I wanna find that feeling

I have grown tall but my heart is still a teenager
Even if other things greet me, after I overcome, I will smile

Magyarul:


Kopott füzet, félredobott hátizsák, koszos Converse
Homályos firkák a padon, egy fiatal gyerek, aki álmodott
Bámulni az órára
Értelmetlenül viccelődni
Napok, amik a forró nyárhoz hasonlóak
Képes leszek mosolyogni?

Annyit változtam, mint az idő, ami mint egy fotó, már elkopott
Nem tudok visszamenni azokba az időkbe,
de megakarom találni azt az érzést

Magamra nézek, napról napra új
dolgokat tanulok és alkalmazkodok
Megkérdezem a barátom, és szerinte ez az élet rendje
Az idő egyre gyorsabban telik és többé
már nem tudok a vicceken nevetni
Egyre hűvösebb leszek, képes leszek újramosolyogni?

Annyit változtam, mint az idő, ami mint egy fotó, már elkopott
Nem tudok visszamenni azokba az időkbe,
de megakarom találni azt az érzést

Nagyra nőttem, de a szívem még mindig egy tinédzseré
Ha új dolgok köszöntenek be, és képes leszek
túl lenni a régieken, újra mosolyogni fogok





A későbbiekben, ha jobban megismertem az urat szeretnék bejegyzést írni róla, de amíg ott nem tartok erről a számról szeretnék egy kicsit beszélni. Az én első számomról tőle.
Régebben egyszer már rátaláltam az úrfira, de most sikerült újból egy kpop idolok akik munkásságuk végzése előtt ulzzangek voltak poszt alapján; és ennek köszönhetően ismételten ráakadtam erre a számra. 

Nem is tudom hirtelen mit mondhatnék. Sajnos azokra a számokra amik igazán megérintenek engem általában nem .. nem tudom megfelelően leírni az érzéseimet és kifejezni, elmondani mit is akarok.
Számomra ez a szám fájdalmas, de ugyanakkor rengeteg ideig el tudnám hallgatni. Úgy érzem, hogy közöm van hozzá. Igaz, hogy még bőven nem éltem eleget, de pontosan ezért elkeserítő, hogy már most itt tartok. És akkor én még elmondhatom, hogy tényleg tinédzser vagyok. Még! 
JoonYoung hangja egyszerűen fantasztikus. Mély és erős, ahogyan Bang YoungGuké és így egyértelmű, hogy akkor nekem már csak tetszhet, de ez más.Azt nem tagadom, hogy az ilyen hang mindig kihozza az illetőből azt a tiszteletre méltóságot. Igazi férfinak tűnnek, olyannak aki ha fáj is biztos és küzd. JoonYoungéhoz ezzel a dallal pedig párosul még valami. Nem is tudom, hogy önthetném szavakba. Az ő hangja rock-hoz való ez tény és való. Ebből látszik igazán. Ez a szám, pedig tökéletes választás volt a számára. Át tudta adni. Nagyon is. 
Jó döntés volt ez a szám, a szövege pedig leírhatatlan. Én nagyon köszönöm Jung JoonYoungnak, aki énekelte és Zito a Souldive-ből, aki írta a dalszöveget. Mellettük persze minden segítőnek jár a köszönet, hisz nélkülük nem lenne ilyen jó. Igen. Egy ember is számít. 
Ez az élmény felbecsülhetetlen és örökre a szívemben fogom őrizni. Remélem ezt nem csak én érzem így. Mint az énekes, mint a dalszövegíró megérdemli a tiszteletet és, hogy szeressék őket. Én személy szerint úgy érzem, hogy hamarosan már úgy fogom felkonferálni Jung JoonYoung urat, hogy egy fiú, bocsánat, férfi akinek tisztelem, szeretem és követem munkásságát. (Itt jelenteném ki, hogy nem használom magamra a fan vagy rajongó kifejezést. Se most se később. Elvből. Ráadásul szerintem szörnyen hangzik. Mint egy betegség.)

A legközelebbiekben ... ami valószínűleg nincs olyan messze, ahogyan már fentebb leírtam, többek közt ezt a csodás énekest is nagyító alá veszem a magam szemszögéből. Én már várom. Bár azt nem tudom ezzel ti is egyetértetek e.

Köszönöm figyelmetek. Hallgassátok. Szeressétek. Ismerjétek. Hirdessétek. De csak óvatosan.
Sziasztok. Daniel... el. (DP)




Lelkizés - KPop - MondoCon(beszámoló zenei műfaj séma)

Sziasztok skacok.

Így a Con után van mit mesélnem/mondanom/írnom.
Az idei Con bővelkedett a k-popban, természetesen akár a többi. Igaz újdonsült dolog lett a KPop Random Dance ami most már ott is lesz valószínűleg minden elkövetkezendőn.
A standok amelyek K-Pop cuccokat árusítottak újra tele voltak árúval és az árukon logó népséggel.
S ha ez nem elég az MV/PV vetítésen is eléggé meggyűlt a fanok száma az előző conhoz képest.
A bizonyos vetítés előtt pedig az Idolater, a Sound of Japan és a Home Made Asia vezetősége/tagjai mondták el a jelenlegi állást a témával kapcsolatban. Ugyebár az Idolater által meghirdetett KPop verseny talán mostanra már a csapatok is ki vannak hirdetve mind és hamarosan kiderül ki nyeri a versenyt. A Sound of Japan kpop létszám mérése az országban még folyik a beígérthez képest kicsit későbbre lett várható az eredmény. A Home Made Asia fodrásza tervez egy KPop stílusú hajszalont ahol azon próbálkozna minden erejével, hogy a műfajban megtetszett frizurákat elkészíthesse vendégeinek. Ez persze nem csupán kpopra korlátozódik, hanem egész ázsiára. A tánctanár és mindenki más is pedig egyetértett, hogy a hazai közösség és közönség igazán összetartó. Az Idolaternél pedig ne felejtsük a MyMusicTaste kampányt amiben jelenleg 4 banda szerepel a BTS, az iKon, az F.T.Island és nemrég csatlakozott a kampányhoz a Block-B is. A BTS és az iKon kampányban ha jól emlékszem 2 hét alatt elértük az első helyet és természetesen még mindig ott vagyunk (2 stage) és megy a buzdítás. Csak így tovább Make-eljen mindenki.
Én személy szerint Make-ltem mind a BTS, mind az iKon kampánynál, bár igazán csak a BTS koncert érdekel, de szeretnék segíteni a többieknek, ahogyan mindenki.
Oh és még egy dologról szó esett. Hiszen június elsején jelent meg az Idolater első száma internetes formában. Koreában egy cég úgy határozott támogatni szeretné a magazint és így hamarosan kézzel fogható formában is megjelenhet. S ha már Koreánál tartunk több Entertainment vezetőjével is beszéltek. Hisz kis ország vagyunk és így nem vagyunk túl nagy létszámban ami miatt csekélyebb az esélyünk a kitűnésre és a koncertre. Eddig jól teljesítettek és a beszéd után már ők is tudomást vehettek rólunk. De keményen kell munkálkodni, hogy eredményt érhessünk el és ez nem csak azokra vonatkozik akik versenyeznek énekben vagy táncban hanem minden kpoppere.

Azt kell mondanom ezek után, hogy rájöttem valamire. Én nem igazán vagyok ebbe a közösségbe való és ez eddig is így volt.

"Élj úgy ahogy akarsz, úgyis a tied
Ne próbálkozz tovább, nem baj
ha veszítesz"
BTS - Fire


Utálom az egészet. Úgy érzem alkalmazkodásra kényszerülök a többi fanhoz. Én egyéni akarok lenni és nem olyan amilyen ők, hisz én magam akarok lenni és köztük nem érzem, hogy az lehetnék. Ismerek  k-popper embereket, de csak csekély számúval beszélek. Érzem, hogy család hisz ugyan azt szeretjük és vannak sokan kedves emberek köztük, de én köztük kakukktojásnak érzem magam és szerintem ez nem véletlen. Szeretem úgy csinálni a dolgaimat ahogy akarom. Akkor nézni meg valamit amikor akarok és így tovább. Sokan elértek sok mindent amiről én csak álmodhatok és ez nem kérdéses, hogy fáj, de ez csakis az én hibám. Arra gondoltam, hogy megpróbálkoznék a coverekkel. Ezen már jó ideje gondolkodom, de még mindig nem jutottam dűlőre vele. Anno nagyjából fél éve rátévedtem a BigHit Ent. oldalára és letöltöttem a jelentkezési lapot a kiadóhoz. Elkezdtem kitölteni, de hülye vagyok ha képes lennék azt mondani, hogy tudok eleget ahhoz, hogy felvegyenek. Ez minden álmom és igen én másokkal ellentétben még mindig nem tartok sehol. 
Mindenesetre lényeg a lényeg én megmaradok a magam stílusánál és követem az utam egyedül. Néha még biztos lesznek érintkezéseim a fanokkal, de ha nem gond nem állnék be a bizonyos sorba, mert képtelen vagyok rá.



Köztudott, hogy minden MondoCon-on ott vagyok 2014 Ősz-e óta, de eddig alig vettem valamit ezalatt a 8 alkalom alatt. A kitűzőkbe is beleuntam és bár voltak dolgok amik tetszettek és ez mindig igaz, de nem érzek késztetést arra, hogy megvegyem. A BTS maszkom óta amit még mindig nagyon szeretek, hisz a fiúkról van szó és igen szomorú, hogy ez is attól megnyugtató, hogy nem lógok ki a sorból és tudják a többiek, hogy közéjük tartozom, pedig ennek nem így kéne lennie. Én a Bangtan kitűzőmet sem teszem ki soha. Persze majd szeretném jövőre, ha már kettő darabbal is rendelkezem, de úgy gondoltam túl értékes. Hisz a csapatot szeretem. Miért érdekeljen, hogy a rajongók mit gondolnak vagy mit nem rólam, ha egyszer számomra az előadók a fontosak? Ezt mondom. De minden ember ugyan olyan beleszámítva én is. Vesztettem.

A lényeg viszont amit az egészből ki akartam, hozni azok a megszerzett kitűzőim. Szembe kerültem egy No.Mercyvel és egyre csak gyűltek és még többet szeretnék. Mindenkiről. Sőt még több cuccot. Nagyon zavar, hogy nincs több dolgom ami az Idolok és nem azért, mert a többiek mögé akarok állni a sorba, hanem, mert az Idolok a családom. Nem is olyan rég mástól is megkaptam, hogy más vagyok. Ez így van. Kicsit máshogy tekintek a műfajra, mint a legtöbben én éppen ezért nem viselkedem úgy ahogyan ők és éppen ezért nem illek közéjük. Ettől független itt nagyon szívesen kommunikálok bármiről hisz ez az otthonom és a gondolataim és gondolatmeneteim tárháza. "Home Sweet Home" ahogyan CL mondaná. 

Itt egy képecske a szerzeményeimről: 
(amikhez pár szót is hozzáfűznék)


U-Kiss  - Az eredeti felállás (a kedvencem). Habár ezt konkrétan akkor nem is figyeltm, de örülök. Csak ne rózsaszín lenne, mert ez a szín.. Nem tudom mit mondhatnék. Saranghae Boys.  (Egy elkövetkezendő bejegyzésben majd beszélek DongHo kisfiáról és Eli titkos házasságáról és várandós feleségéről is.)
Super Junior (13) - Ha jól láttam Henry és ZhouMi hiányoznak a kitűzőről amit kicsit sajnálok, hisz őket is nagyon szeretem. Régen nem hittem volna, hogy egyszer szeretni fogom a Super Juniort. Erre tessék.
Bangtan Sonyendan - Ezen nincs mit magyarázni. Van egy tökéletes állapotban lévő BTS kitűzőm a sulis táskám mélyén és most szereztem még egyet. Hogy kiteszem e őket valaha? Még nem tudom.
BigBang (1;2) - Most jelenleg ezket is beleszámítva van 4 BigBang és egy GD kitűzőm, de hisz úgy szeretem a fiúkat és egészen jó kitűzőket találni róluk, ha conon jár az ember.
SHINee - Ez szerintem már alap volt. SHINee poszterem már volt, de egy kitűző nem ártott. Ha már egyszer 3 éve szeretem őket. Nem mintha rengeteg csapatot nem azóta ismernék, vagy szeretnék.
No.Mercy - Monsta x JooHeon & I.M & HyungWon ft. Yella Diamond. A Monsta X számai nagyon jók, de a három tag akiket igazából ismerek és tudom melyikük ki azok ők. Egybe ismertem meg a csapatot és az alcsapatot és nagyon megtetszett az Interstellar.  Volt honnan biast választani. Ezek után már szerintem nem csoda, hogy I.M és JooHeon a kedvencem és No.Mercy Yezz. 
M.I.B - Felirat nélkül, mert úgy az igazi. Mostanában ritkán hallgatom őket, de attól még a M.I.B az M.I.B. Most Incredible Busters
Beast - Sajnos HyunSeung ez év elején már elhagyta a csapatot épp ezért is kellett még jobban egy kitűző a fiúról még így öten együtt vannak és HyunSeung is. Habár maga a kitűző nem néz ki a legjobban, de a fiúkért megéri.
4MINUTE - Ugyan az, mint ahogy az előbb mondtam, csak ez drasztikusabb. A lányok ugyebár ezt le is közöltem itt; Feloszlottak. Így még inkább szerettem volna róluk emléket.
MBLAQ - Joon és Thunder szintén már veszett ügy, de Hwaiting MBLAQ. Én szurkolok azért, hogy a fiúk ezek után is fent tudják tartani a csapatot a két kilépett tagtól függetlenül is. Bár nem lesz egyszerű.
TVXQ/DBSK - Nem hiába nem akartam feliratos kitűzőt róluk. A TVXQ és DBSK történet egy alap, de én szerettem volna, csak őket szereti, minden más nélkül. Szeretem a régi ötös fogat számait is(már amit ismerek), de mivel mikorén beléptem ők már nem voltak együtt így nincs mit tenni. Max/ChangMin és U-Know/JunHo már egy másik szint. A tehetséges duo. 
B.A.P - Tavaly karácsonykor az osztálytársamtól többek közt egy Matokis kitűzőt kaptam ajándékba, de sajnálatos mód kicsit megszenvedett és már nincs a legjobb állapotban. Nagyon szeretem, de úgy határoztam mégiscsak kéne egy úgy és most a Matokik helyett a szimpla logo nyúl lett.
és végül, de nem utolsó sorban
EXO - Anno vettem egy We are one-os kitűzőt ami megmelengette a szívem és jelezte amit érzek, de elvesztettem. Ez megtörtént egy újabb alkalommal egy pontosan ugyan olyan kitűzővel. Végül most rá vagy egy fél évre beszereztem egy új kitűzőt. Bár We are one felirat nincs rajta, de mind a 12 tagot ábrázolja és számomra így is sokat jelent.

A csapatokról bővebben külön bejegyzésben fogok írni. 

Ezek mellett szeretnék még jó pár darab kitűzőt, sőt egy-két póló, sapka vagy hasonló is jól jönne, de ez még a jövő zenéje. Egy falra szögelt táblán viszont már rég gondolkodom és ha végre működni kezdene a nyomtató meg is csinálnám. 

Ebben a bejegyzésben nagyjából ennyit akartam mondani. Emlékezeteim szerint. Vagyis javítanám magam. Nem. Hisz gonoszság lenne a j-rockkal szemben ha csak K-Poppról beszélnék.

A vetítésen a K-Pop számok mellett csodás J-Rock és J-Pop előadókat is hallhattunk-láthattunk. Amely számok videót talán egy következő bejegyzéshez be is szúrom. 
Cosplayesekben sem volt hiány. Mivel én MejiBray fan vagyok, természetesen rájuk figyeltem fel.
A szombati napon egy MiA-val hozott össze a sors, aki véleményem szerint nagyon jó cosplayel rendelkezett és szerencsére képpel is tudok szolgálni. 

Vasárnap már volt vele egy Koichi, egy Tsuzuku és egy Meto is, de a MiA cosplayes kiemelkedően jó volt a "bandából".

Emellett, mint azt a kitűzős képen látni lehet végre egyszer életemben találtam valamit ami MejiBrayes és nem én csináltam. Persze lemezt lehet kapni, de azon kívül mást nem igen.
Plusz ott virít egy SuG kitűző is, bár eredetileg vagy egész banda vagy Takerus kitűzőt szerettem volna, de semmi gond.


Most fejeztem be ténylegesen ezt az "élménybeszámolót" a zenei részlegről. Remélem szolgálhattam valami újjal vagy csak leköthettem a figyelmetek pár percre. Köszönöm, hogy elolvastátok. 
Sziasztok. Daniel el... (DP)


2016. július 15., péntek

Flowers Double Chromosome . NU ABO Trailer - Old Videos Part End

Ismételten itt vagyok az utolsó, befejező videóval a "régi itt nem megosztott videók" bejegyzéssorozatból.
Nem tudom, hogy ki tudja és ki nem, de akkor itt most leírom, hogy mindenkinek tiszta legyen. Nagyjából 1 éve elhatároztam, hogy megírom az F(x) lánycsapat alkotta történetem, de sajnálatos mód még mindig nem jutottam a végére. Épp, hogy csak elkezdtem. A történet nagy vonalakban meg van a fejemben jó ideje, de sajnos leírnom még nem nagyon sikerült. Azonban... egy apró ici-pici kis Trailert alkottam a betervezett projecthez. Hisz sok más embernél is tapasztaltam az ilyesfajta Trailereket és igazán vonzónak tartottam ezt a figyelemfelkeltési típust. Meglehet a már megírt vagy a még csak tervbe vett fanfictionjaimhoz is szerkesztek majd, ha lesz időm. Addig is itt van ez.




Tudom, megkaptam már a dongsaengemtől is, hogy a zene nem a legmegfelelőbb, de mivel a cím is mutatja, hogy ez a NU ABO, így azt éreztem a videó alatti zenének is ennek kell lennie.
A kiírt mondatok a Fici egyes részeiből kiszedett idézetek.
Reménykedem benne, hogy egyszer végre sikerül megírnom az  FDC - NU ABO-t, de ezzel kapcsolatban nem tudok biztosat mondani. A fanfictionjaim időpontja kiszámíthatatlan. Jelen pillanatban több, mint 9 sztori van tervben, de míg nincs időm/kedvem vagy energiám, addig magam sem tudom ezekből mikorra lesz valami.

Szépséges napszakot "barackocskák", ahogyan III. György is mondotta.
Sziasztok. Daniel el... (DP)

Rap Monster - Converse High & GD - Leaders áthangolva, BigBang Hungarian Subtitles + A little suprise

Ismételten jelentkezem a mai nap már... sokadszorra. Meghoztam a többi kimaradt fordításos videót is. Emellett még lesz egy kisebb meglepetés is ami az egyik Fanfictionomhoz kapcsolódik.

A BTS - Converse High Ver. már sajnálatomra le lett fordítva valaki által magyarra, de nem csüggedtem hiszen nem az volt az egyetlen ami a mágikus cipőt foglalja magába a csapat segítségével. A számot eredetileg én RapMon-tól hallottam először és ő maga is írta mindkét verziót. Én pedig elhoztam nektek a saját egyéni Magas szárú Piroskájának történetét.


A dizájn ötlete az egyik angol RM -Converse High fordítás videójából jött ahol számomra nagyon megtetszett a kinézet és illett is az egész sztoriba.
A fordítás ötlete pedig természetesen az EXO vs. BTS (Ma Lady) megírásakor jött mi által megismertem ezt a számot és nagy szerepet is adtam a ficiben neki. Sőt még mindig várható a Converse High Septology amit már rég elterveztem csak kedves és időm nem volt megírni, de még várható a közeljövőben. RapMonster története megvolt és az extrák várhatóak, de vajon melyik srác lesz a következő? Titok. Remélem tetszeni fog, ha egyszer elkészül. Sőt a már megírt EvsB(ML)-hez is szívesen várom a kritikát akár negatív akár pozitív, természetesen míg építőjellegű.

A nagy BigBang iránti szeretetem természetesen azóta sem lankadt ami a fordításaimon is meglátszik. Szívem elragadása után a Somebody to Love könyörgött, hogy magyarul is érthetővé tehessem a nép számára ezt a számot. Amelytől rám mindig a síró görcs jön mióta csak lefordítottam. Emellett GD & TOP Oppa nagy slágerét is letudtam már nagyjából 2 éve ami igazán fel tudja pörgetni az embert. Több óra fordítás és szerkesztés után sem lehetett megunni. 





A videó pedig amit még szándékomban állt megosztani az a Kwon Ji Young, ChaeRin és Teddy által előadott The Leaders. Amit mind tudjuk, hogy már pár éve(pontosabban 3) lefordítottam, de kb. 1 éve kaptam egy kérést, hogy fordítsam újra egy láthatóbb felületen.
A fordítás mérföldekkel jobb lett, mint anno legalábbis az én véleményem szerint. A fordításba egy barátnőm is besegített akinek köszönöm, hogy nem küldött melegebb éghajlatra a segítségkérés miatt. 




Az angol nyelvtanomon még dolgozom és a szleng nyelvbe is kezdem beleártani magam, hogy minél jobb fordításokkal állhassak elétek. Lehetséges, hogy a szolgálatom elején már lefordított számok is újra fordításra fognak kerülni jobb minőségben, videóval, ha időm engedi. Keményen fogok dolgozni az angol és koreai nyelvtanom javításában.
Köszönöm a figyelmetek és a belém fektetett bizalmatokat.


U.I: Az k-pop számok fordítása mellett az idő során bevállaltam egyéb fordításokat is. Amiket most közölnék is, csak a szórakoztatás okánál fogva. Szép napszakot drágáim.


(America) Ru Paul Drag Queen - Sissy That Walk



(America) Gorillaz - Clint Eastwood



(Japan) LM.C - Favourite Monster




(Old - America)Kiss - Lick It Up & Psycho Circus


Ezt a két számot apukám születésnapjára szántam 2 éve, mivel kiskora óta nagy Kiss fan és ebből természetesen rám is ragadt nem kevés. 



És még egy kis ajándék azoknak akik szeretik a fiúkat és az ABS-ket.

BigBang - ABS Conpetition

Ami TOP illeti a jelenlegi videó régi és a nála elhelyezett képek legtöbbje photoshop. De nyugalom, mert én megtaláltam az igazi TOP-t, ha még valaki nem tekintette volna meg a mi Oppánk póló nélkül.

TOP Real ABS:




TeenTop - ABS Conpetition.




Remélem mindenkinek fel tudtam dobni a napját ezekkel a kis videókkal. 
További szépséges napot és örömmel teli időtöltést mindenkinek.
Sziasztok. Daniel el... (DP)




Cross Gene . Play with me Hungarian Subtitle - Plans

Hali skacok.
Igen újra jelentkezem. A mai egy igazán pezsgő nap. Talán csak mert már izgulok a holnapi nap miatt és itt otthon érzem magam. Ha írok megnyugszom valamilyen szinten. Na, de most nem is ez a lényeg.
Mind tudjuk, hogy egy jó időt(nagyjából 2 évet) kihagytam a blogolásból e színhelyen, így az azóta elkövetett "vandálkodásaim" sem kerültek bejegyzésbe. Ilyen a következő szám is aminek magyar fordítását pár hónapja készítettem el és írtam rá az eredeti számra ami Youtubeon megtekinthető.....


....lenne, ha nem tiltották volna le eredetileg az egész világon, mostanra már csak jó pár országban a szerzői jogok miatt. Régebben ezt megtudtam valahogy oldani a videóimnál, de ahogy a Youtube változott és újult úgy ez a képességem is elveszett. Azonban semmi gond. Nem is tudom már mióta, de rendelkezem egy Inda-fiókkal amit eddig nem tudtam hasznosítani, de íme most eljött az ideje, így aki a tiltás miatt a YouTubeon nem tudja megtekinteni annak kedvéért Indavideón is feltöltésre került a fordítás. 


Ami ezen a linken található meg:




Ha esetleg mindkét helyen tiltásba ütköznék a videó itt lesz elérhető ezen a blogon. Fel fogom tölteni. Ez vonatkozik minden videóra amivel ez lenne a helyzet.


Azt azért el kell mondanom, hogy a színekkel voltak problémák. Vagy nem látszódtak, vagy mivel nagyjából éjfél felé fejeztem be a feliratozást, így van egy hely ahol kevertem. A hibával pedig SeYoung szövegében tisztában vagyok. Lemaradt egy szó. 
"Ők könnyedén hívnak téged, a gazemberek tesztelnek engem."
Sajnos mire ezt észrevételeztem már konfiguráltam a videót, így kijavítani elég sok időmbe telt volna az apróbb hibákat. Legközelebb megpróbálok pontosabb lenni. A fiúknál pedig bár ezt mindenhová leírtam elvileg, azért itt is elmondom a zárójelekbe írt mondatokat/szavakat más tag mondja, csupán a programon amin szerkesztettem nem lehetett külön színnel írni. Még keresem a megfelelő programon, de amíg nincs meg addig ezzel kell boldogulni. Mindig fejlődünk. Végtére is az első videómon anno még hang sem volt, most pedig már itt tartok. Én büszke vagyok a 3 év alatt tett fejlődésemre e téren. Persze más téren is.


Az elmaradt videókat miket itt nem közöltem hozni fogom még és próbálkozom újabbakat is összehozni, csak mostanában nincs túl sok időm fordítani és szerkeszteni. 
Ezért váratik magára még mindig az a bizonyos Billion Dolla, amit e videó feltöltésekor megígértem, hogy hamarosan hozni fogom. A durva fordítás vázlatai már megvannak egy ideje, de a finomításig még nem sikerült eljutnom. Igyekszem minél hamarabb elkészíteni azt is és összehozni a videófordítást amint tudom.
Mellette sok videót  és számot terveztem még fordítani, de perpillanat fogalmam sincs, mikorra tudom elkészíteni azok fordítását. Plusz jövök még pár megszerkesztett videóval is, ha eljutok odáig.
Kicsit túl sokat vállaltam mostanában ezért pontos időt még én sem tudok, de kis türelmet kérnék és minden meglesz.

Köszöntem a figyelmet.
Még találkozunk... 


U.I: A Cross Gene - Play with Me (Lip Sync)-t ajánlom mindenkinek megtekintésre aki szereti a bandát és még nem látta, vagy annak is aki esetleg már megtekintette korábban. Szerintem megéri megnézni.

Tudjátok mit? Megosztom én.


Mindenkinek jó szórakozást hozzá és csak csínnyán a sikítozással. 

A bejegyzéstől pedig úgy érzem érik egy Cross Gene bejegyzés majd a jövőben, csak győzzetek kivárni. 

Sziasztok. Daniel el.. (DP)



A Blog követése - Megoldandó problémák.

Sziasztok újra skacok. Mint ahogyan azt az előbbi bejegyzésben is írtam, szeretnék említést tenni a blog követésével kapcsolatos dolgokról.
Szerettem volna beállítani a blogon a követés modult, ami csak a blogra vonatkozik, de sajnos nem lehetséges jelenleg legalábbis így még mindig csak az én felhasználóm elérhető amin természetesen minden bejegyzést megosztok, hogy senki ne maradjon le semmiről.





Persze a Google Bloggeren máshogy is meg lehet oldani a követést amit itt gyorsan vázolnék is.


Először is a főoldalra kell lépni.



Itt rögtön megtalálható az Olvasnivalók listája közvetlen a saját blogjaid alatt. 
Itt rákattintassz a Hozzáadás-ra.


Kijön ez az ablak. Gondolom ezt nem kell magyarázni. Beírod az általad követni kívánt blog URL-címét és kész is. 



Persze én senkit sem kényszerítek akkor sem ha rendszeres olvasó, hogy kövesse a blogot, csak gondoltam leírom, hogy is oldható meg egy-egy blog követése, ha úgy adódik. 
Köszöntem a figyelmet emberek. 
Sziasztok. Daniel el... (DP)




Just why no. Girlfriend Series. - Kim NamJoon

Hali skacok.
Őszintén szólva nem volt könnyű dolgom Rappie Oppával, mivel nehéz srác azt kell mondanom. Vagy inkább csak az összeállítást nehéz összehozni. Elképzeléseim van rengeteg, csak éppen a megfelelő képek megtalálásával vannak problémáim. Próbáltam mindent összeszedni amit NamJoonról tudok és az alapján valamicskét összehozni.


Átlagos nap:



Különleges alkalom:



Ugyebár nem titok, hogy Nammal is voltak már ficis érintkezéseim, így ő is közelebb került hozzám lelkiekben. Komolyan elkezdtem megkedvelni a srácot, így ez a feladat is jónak ígérkezett. Nála éreztem még jobban, hogy képes lennék valami kis összeállítást csinálni. Ha pedig itt tartunk, képkeresgélés közben találtam pár nekem kifejezetten tetszetős fotót drága Leader-nimünkről, így ezeket most megosztanám, hogy mások is megszemlélhessék, milyen stílusos és szerethető a mi kis rapper csodánk.










Hamarosan jön a következő és jövök még mással is. Sajnos az elkövetkezendő napokban semmiképp sem várható új bejegyzés mivel MondoConra megyek és így nem igazán leszek aktív sem Szombaton-sem Vasárnap interneten és nem is lesz ilyesmire időm, de jövőhéten amilyen hamar csak tudok jövök. Sőt talán még a conról is osztok meg pár gondolatot. Ha már egy blogról van szó.

Emellett a bloggal kapcsolatos követés dolgoról is szerettem volna beszélni, de ez majd egy újabb bejegyzésben lesz olvasható.

Sziasztok. Daniel el... (DP)



U.I.: Hupsz. Ezt elhagytam a második képről.























2016. július 13., szerda

Új dizájn és kis ömlengés. - Köszönöm a kitartást.

Sziasztok skacok.

Kicsit szívfájdalom számomra, hogy a már megszokott 3 éves blogdizájnt a szemét bevágva egy újított változatot kaptok, de úgy éreztem ideje már. Ráadásul milyen egy újra megnyitás új kinézet nélkül? Snassz. Szóval japp. Bár még lehet módosítok pár dolgot még nem tudom, de búcsúzzunk el a régi szeretett külsőtől. Az emlékek örökké élnek. :"(  És köszöntsük az újat nagy örömmel és a várható új emlékekkel. Tudom. Túl érzelgős vagyok. Hehe





És most akkor ezzel egybekötve meg szeretném köszönni aki anno olvasta az agymenéseim és fangörcseim mikor még csak ismerkedtem a csapatokkal. A K-Pop volt az első bejegyzésem. Akkor még nem hittem volna, hogy ilyen sok bejegyzésig jutok és ennyi emléket szerzek ezek a kis helyen. A blog kezdete óta 3  év telt el és azóta sok tapasztalattal és emlékkel gazdagodtam. Remélem ezeket és sok minden mást majd a jövőben meg is oszthatok veletek. Mindent nagyon szépen köszönök. Hamarosan jelentkezem. Szeretet és jóság lengjen körül.
Sziasztok. Daniel el... (DP)